Bağlarda Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi (EKÜY) kapsamında üretim yapan Sazoba ve Akselendi’li çiftçilerin sertifikaları Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek tarafından dağıtıldı.

Sazoba köyü ile Akselendi kasabasında üzüm üreticileriyle bir araya gelen Şenyürek üreticilerin sorunlarını dinledi. EKÜY projesinde yer alan üzüm üreticilerinin sertifikalarını verdi.

İlçe Müdürü Şenyürek sertifika dağıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada “İlçemizde 2013 yılında 4 köyde 65 çiftçi ile 2.166 dekar alanda EKÜY Bağ Projesi uygulanmıştır. Bağlarda uygulamaya konulan EKÜY projesi ile teknik elemanlarımız ve proje dahilindeki üreticilerin koordineli çalışmaları sağlanarak, en az girdi ile yüksek verimli, kaliteli ve kalıntısız ürün üretiminin sağlanması, ayrıca üreticilerin tarımsal faaliyetlerde bulunurken, yeni teknikleri kullanmaları, hastalık ve zararlıları tanımaları bunlara karşı uygun mücadele zamanını ve yöntemlerini öğrenmeleri ve bunların sonucunda tarımsal ürünlerimize karşı olan güvenin arttırılması hedeflenmiştir.

Bu proje kapsamında ziraat mühendislerimiz planlanan iş akışına göre bahçe kontrollerini yaparak, gerek yetiştiricilik gerekse mücadele konularında üreticilere yapmaları gereken uygulamalar konusunda teknik bilgiler vermektedir. Ayrıca proje yürütülen bahçelerden hasattan önce ilçe müdürlüğümüzce alınan üzüm örnekleri laboratuvarlara gönderilerek analiz yaptırılmakta, tahlil sonuçları uygun çıkan ürünleri yetiştiren üreticilerimize 'Entegre Ürün ve Üretici Sertifikası verilmektedir.” dedi.