Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akhisar Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki tanıtım toplantısına, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akboğa, konuda görevli teknik personel, kamu kurumları ve özel kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde 13.Etabın açıklandığı tebliğ üzerine, çiftçilere sağlanan % 50 hibe desteklerini anlatmak ve bu noktada yatırımcıların önünü açmak için toplandıklarını belirten Müdür Kılıç; Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, Hükümetimizin ortaya koyduğu destekleme politikaları çerçevesinde birçok başlıkta destekler sunduklarını dile getirerek, açıklanan 13.Etap Hibe Programı sayesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında yatırımcılara % 50 hibe desteği sağlandığını belirtti. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesi ile doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına da özen gösteren Bakanlığın, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması hedeflendiğini vurguladı. Bunların yanında kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesinin de amaçlandığını ifade etti.

13. Etap KKYDP desteklerinin hayırlı olması dileklerinde bulunan Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç; 30 Eylül 2019'a kadar sürecek olan 13. Etap döneminde yüzde 50 hibe ile 'Yarısı Sizden, Yarısı Bizden' sloganıyla tüm üreticilerimizi, çiftçilerimizi ve yatırımcılarımızı bu desteklerden ve fırsatlardan istifade etmeye davet ettiklerini belirterek, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması gereken çiftçiler, yatırımlarının niteliğine göre 2 milyon 500 bin liraya kadar olan projeleri için destek alabileceklerine dikkat çekti. Proje başvurularının ( www.tarimorman.gov.tr ) internet sitesinden yapılacağını hatırlatarak, 13.Etap Programı kapsamında başvuruların önceki yıllara göre artmasını temenni ettiklerini dile getirerek, 13. Etap KKYDP desteklerinin hayırlı olmasını diledi.

Manisa İl Müdürlüğünde konu sorumlusu ziraat mühendisi Şahin Abacı’nın sunumu ile devam eden toplantıda katılımcılara; 13.Etap Hibe Programına kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru sahiplerinde aranılan özellikler, yatırım konuları, başvuru şekli, yatırım tutarı, yatırım süresi, müracaatlar sırasında istenilen belgeler, proje hazırlanması ve yatırım konuları hakkında bilgiler verildi.

Yetkililer tarafından, katılımcıların soru ve taleplerinin dinlenerek cevaplandırılmasının ardından proje tanıtım toplantısı sona erdi.