Doğadaki mantarların zehirli-zehirsiz olarak ayrımının yapılması ve mantarların tanıtılması konulu hizmet içi eğitim İlçe Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Müdürlüğümüz Köy Tarım Merkezlerinde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere yönelik olarak düzenlenen hizmetiçi eğitim seminerleri çerçevesinde düzenlenen seminere Manisa Eğitim Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış ve Ankara Üniversitesi Fen Fakultesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Ilgaz Akata katıldı.

Doç Dr. İlgaz Akata tarafından yapılan sunumda doğada bulunan mantar türlerinin tanıtımı, zehirli olanlar ile zehirsiz olanların ayırt edilmesi ile ilgili bilgiler verildi.

İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek hizmet içi eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "ülkemiz sahip olduğu flora ve iklim koşulları nedeniyle değişik ortamlarda yetişen doğa mantarları yönünden oldukça zengindir. Türkiye, 20 Milyon hektarlık orman alanı ve geniş ziraat arazileri ile kırlık araziler bakımından çok geniş bir mantar yetişme ortamına sahiptir. Ekonomik değeri olan mantar türlerini tanıyıp, korumaya alarak, en iyi şekilde faydalanmak gereklidir.

Ancak doğada bulunan mantarların yetiştiği dönemlerde bu mantarları bilinçsiz olarak toplayarak tüketen vatandaşlarımızın mantar zehirlenmeleri nedeniyle sağlık problemleri yaşadıkları bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Buradan hareketle köylerde tarım merkezlerinde görev yapan personelimize zehirli ve zehirsiz mantar türlerinin ayrımının yapılmasına yönelik olarak hizmet içi eğitim düzenledik. Bu eğitimde alınan bilgilerin İlçe Müdürlüğümüzce düzenlenen eğitim ve yayım çalışmalarında kullanarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz" dedi.