Açılış töreni sunumunu yapan Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sunay Coğuplugil, tüm teknolojik ve elektronik gelişimlere rağmen kitap varlığının çoğaltılması ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına tüm dünyada her geçen gün daha da önem verildiğini belirtti.

Okul Müdürü Levent Gökkaya, okul ve kütüphane hakkında bilgi vererek, yeni binasında eğitim öğretim faaliyetlerini üç yıldır sürdürdüğünü, açıldığı günden bugüne eğitim faaliyetlerini destekleyen birimlerin hayata geçirildiğini ve bu açılış vesilesiyle de öğrenciler ile okul personeli için zengin bir kütüphanenin kazandırılmasından  duyduğu mutluluğu dile getirdi. Açılış törenine teşrif eden katılımcılara teşekkürlerini sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Erdem ise proje kapsamında Akhisar genelinde kütüphanesiz okul kalmadığını, var olan donanım ve eser eksikliklerinin hızlı bir şekilde giderilmesine devam edildiğini belirtti. Okumaya dinimizce verilen önem ve değer ile sözlerini sürdüren Süleyman Erdem, kütüphane için emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini ifade etti.

İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, yeni kütüphanenin öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesinin ilk açılışında Akhisar Çağlak Anadolu Lisesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek , emeği geçen kişileri tebrik etti.

Açılış kurdelesinin protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından beraberce kesimiyle açılışı yapılan kütüphane hakkında Okul Müdürü Levent Gökkaya ve Çağlak Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve kütüphane sorumlusu Şerif Şen tarafından İlçe Kaymakamı Sabit Kaya ve protokol üyelerine bilgi verildi. Şerif Şen, 1350 kitap ile öğrenci ve okul personeline hizmet veren kütüphanenin otomasyon sistemi ile işletildiğini, kütüphane kulübü  tarafından tüm gün kütüphaneyi işler vaziyette tutup barkod sistemi ve her öğrenciye özel oluşturulan kütüphane kimlikleri ile kitap ödünç işlemlerinin gerçekleştirdiğini belirtti. 

İlçe Kaymakamı Sabit Kaya'ya açılış gününün hatırası olarak hazırlanan kitap ayracı ve kütüphane üye kartı Levent Gökkaya tarafından takdim edilerek tören sonlandırıldı.