Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan Anadolu EXPO 2.Canlı Hayvan Fuarı’na Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Üyeleri damgasını vurdu. Manisa ve ilçelerinden toplam 100 civarında üreticimiz fuarda besi hayvancılığıyla ilgili yeniliklerle tanıştı.

Fuar Üreticiler İçin Büyük Bir Fırsat Oldu

Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlendi. Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen ilki geçtiğimiz yıl İzmir’de gerçekleşen fuarda, büyük ve küçükbaş hayvanlar ile sektördeki teknolojik son gelişmeler görücüye çıktı.

Birlik Üyelerini bilgilendirmek amacıyla fuara katılımlarını sağladıklarını ifade eden Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner  Hekim Doğan Ensivri, “Manisa ve ilçelerinden fuara katılan üyelerimize, yapılan çalışmaları ve yenilikleri görsel olarak tanıtmak istedik. Üyelerimiz ile birlikte dayanışma saglamak amacıyla bu geziyi düzenledik. Ayrıca üyelerimiz hayvan yetiştiriciliği, işletme ekipmanları ve yem konusunda da yenilikleri görme imkanı buldular” diye konuştu. Birlik üyelerine en iyi et veren hayvanların cinslerini görsel olarak tanıttıklarını anlatan Ensivri, hayvancının besiden kar edebilmesi için mutlaka yemini kendisinin üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

Düzenlenen fuarda, Tarım ve Hayvancılık teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının bir arada olmasının da katılımcı üyelerimiz için fırsat olduğunu dile getiren Ensivri, bu tür fuar ve organizyonlarda birlik üyelerine hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı. Birlik Başkanı Ensivri, fuara katılan Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer katılımcı birlik üyelerine teşekkür etti. Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu ve üyeleri, bu tür fuarlar ile hayvancılık sektörünün son teknolojik gelişmelerini takip etme fırsatını bulduklarını ve organizasyondan memnun kaldıklarını belirterek Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarına katılımlarını sağladıkları için Birlik Başkanı Doğan Ensivri’ye teşekkür ettiler.

Tarım ve hayvancılık teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının bir arada olmasını,bu sektörde yeni ürünlerin tanıtılmasını,hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesine yönelik teknolojiler ihtiyacı olan işletmeler yeni ticari ilişkilerin kurulmasını,pazar payının arttırılmasını ve geleceğe dönük akılcı yatırımların yapılacağı,Türkiye'deki sektörün tek ismi olmayı hedef edinmiştir.

Semineler ile hayvancılık ve gıda teknolojilerinin sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları ile sekötürün lider firmaları; son teknolojik gelişmelerini paylaşacakları seminerlerin düzenleneceği ve seçilmiş profesyonellerin yer alacağı panellerle tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları masaya yatırılacak ve geçen yıldan bu yana yaşanan gelişmelerle birlikte yeni çözümler üretilmeye çalışılacaktır.


Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin arttırılması yolunda gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretii ve sektör profesyonelleri ile buluşmasını sağlamak,AB ile bütünleşme sürecinde yapılan çalışmaların dünya vitrininde sergilenmesine aracı olmaktadır.