Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince üzümlerin kuru madde oranlarını ölçen “refraktometre” adı verilen aletle yapılan olgunluk tespiti çalışmalarında ortalama % 22-23 değerlerine ulaşıldığının belirlenmesinin ardından çekirdeksiz üzüm bağlarında hasada birkaç gün önce başlanmıştı.

Bağcılığın Akhisar ekonomisine sağladığı katkıları göz önünde bulunduran Kaymakam Peker, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mete Demir eşliğinde Beyoba, Sazoba ve Akselendi mahallelerinde üzüm kesimi yapan bağcıları ziyaret ederek hasat sezonunun bereketli olması dileğinde bulundu;  bağcıların sorunlarını dinleyip, çözüm üretimi ve yapılabilecekler konusunda tavsiyelerini dile getirdi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, kendisine eşlik eden teknik ekiple beraber önce Beyobalı bağcıları ve  İsmail Keskin’e ait üzüm sergi yerinde kurutulmakta olan üzümleri inceledikten sonra Sazoba’ya geçti. Burada Sazobalı üreticileri ve Niyazi Edremit’in bağında üzüm kesimi yapan mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi. Ardından Akselendi mahallesine hareket eden heyet, Mehmet Akdovan’a ait sergi yerinde ilk defa karşılaştıkları yeni geliştirilen üzüm serme makinesi ile yapılan serme işlemini yakından inceleyip makinenin çalışma tekniği hakkında bilgi aldı. Akselendi’de incelemelere devam eden heyet, domates üreticisi Himmet Karaman’a ve çekirdeksiz kuru üzüm üreticisi Ömer Kındır’a kurutma sergilerini ziyaret ederek, bu yıla ait gerçekleşen ürün rekoltesi, fiyat beklentileri, pazarlamada yaşanan aksaklıklar ve ihracat koşulları hakkında sohbet etti.

İlçemizde bu yıl yaklaşık 20 bin dekar alanda yer alan 1.000 bağcı aile tarafından yetiştiriciliği yapılan çekirdeksiz üzüm hasadından 6-7 bin ton civarında kuru üzüm elde edilmesinin öngörüldüğü belirtildi.