Akhisar’da geçtiğimiz Salı günü akşam saatlerinde meydana gelen gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış ilçe genelinde birçok mahallede etkili olurken, bazı mahallelerde ise dolu yağışı ile birlikte gelen yağmur tarım alanlarına zarar verdi.
 
İlçemizin kuzey doğusunda yer alan ve merkeze yaklaşık 30 km mesafedeki Pekmezci, 35 km mesafedeki Kömürcü ve 45 km mesafedeki Hanpaşa mahallelerinde saat 20.30’da başlayan ve 30 dakika etkili olan sağanak yağmura eşlik eden dolu yağışının ekili ve dikili tarım alanlarında değişik oranlarda zararlar meydana getirdi.
 
Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemeler neticesinde Kömürcü’de 3.250 dekar Zeytin, 190 dekar Tütün ve 30 dekar Bağ alanında; Hanpaşa’da 2.500 dekar Zeytin ve 500 dekar Tütün alanında; Pekmezci’de 250 dekar Zeytin ve 10 dekar Tütün alanında olmak üzere, bölge genelinde yaklaşık 6.730 dekar alanda ürün kayıpları olduğu belirlendi. Zeytin ağaçlarında meyvelerde deformasyon ve dökülmeler olurken, dal ve sürgünlerde kırılmalara da rastlandı. Kırım denilen hasat işlerinin devam ettiği Tütün tarlalarında, mevcut yapraklarda parçalanma ve bitkilerde gövdeden kırılmalar olduğu görüldü. Yayla bağı olarak adlandırılan çekirdekli üzüm bağlarında ise salkım ve sürgünlerde kopmalar ve zedelenmeler meydana geldiği tespit edildi.
 
Gün ağarmasıyla birlikte, ertesi gün (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgeye intikal eden uzmanlardan oluşan Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri yaptıkları inceleme ve gözlemlerin ardından, bitkisel üretimin aktif olarak devam ettiği tarım alanlarında yaşanan dolu zararının etkilerini en kısa sürede ve azami seviyede bertaraf etmeyi sağlayacak kültürel ve kimyasal önlemler konusunda tüm üreticileri bilgilendirerek, bu tür doğal afetlerden kaynaklanabilecek zararların boyutlarını asgari seviyeye çekmeyi sağlayacak tedbirler konusunda da üreticilere bilgiler verdiler.