Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuran 282 genç çiftçinin başvurusu, Manisa Valiliği Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildi.

Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı değerlendirmeler neticesinde Akhisar’dan 15 çiftçinin asil ve 30 çiftçinin ise yedek olarak hibe almaya hak kazandığı açıklandı.

Genç Çiftçi Projesi dahilinde hibe almaya hak kazanan Akhisarlı 15 genç çiftçi arasındaki proje dağılımı; 5 çiftçi Büyükbaş Besi Danası, 2 çiftçi Kanatlı Hayvan, 2 çiftçi Örtüaltı Üretim Tesisi, 2 çiftçi Küçükbaş Hayvan (Merinos), 1 çiftçi Büyükbaş Damızlık Düve (Montofon/Esmer), 1 çiftçi Büyükbaş Damızlık Düve (Simmental), 1 çiftçi Arıcılık ve 1 çiftçi de Mantar Yetiştiriciliği konularında gerçekleşti.

Ülke genelinde oluşturulan asil-yedek listeler, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü itibariyle İl Müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından https://gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ilan edilmiş olup, listelerin 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında ilgili mahalle muhtarlıklarında da askıda kalacağı ifade edildi.

Askı süresinin ardından, asil listede olan Akhisarlı genç çiftçiler ile Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihleri içinde sözleşme imzalanacak. 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 yılı için Türkiye genelinde 450 milyon liralık bir kaynak kullandırılacağı ve uygulamanın her aşamasında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından takip ve kontrol edileceği belirtilirken, bu yıl için proje iş yapım tarihlerinin ise 16 Temmuz-16 Ekim 2016 arasında olacağı vurgulandı.