Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilk olarak Akhisar, Gölmarmara, Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerinde toplam 26 çiftçiye 6’şar baş olmak üzere 156 adet büyükbaş hayvan sağ ve sağlıklı şekilde teslim edildi. 

Kura çekimi ile belirlenen büyükbaş hayvanların genç çiftçilere dağıtımı öncesinde ilçelerde dağıtım töreni düzenlendi. Dağıtım törenlerine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Öztürk, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç, Gölmarmara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Aykuş, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Çınar Aydoğan, İl ve İlçe Müdürlüklerindeki konu uzmanları ile genç çiftçiler katıldı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Metin Öztürk; “Bakanlığımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulması amacıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı’nı uygulamaya koymuştur. 

Bu kapsamda İlimizde 2016 yılında genç çiftçi projesine 5.224 adet müracaat gerçekleşmiştir. Toplamda onaylanan 227 projeden, 135 adedi büyükbaş hayvan projesini, 35 adedi küçükbaş hayvan projesini, 57 adedi ise bitkisel üretime yönelik projeleri kapsamaktadır. 2016 yılında Manisa İline ayrılan ödenek    tutarı 6.810.000 Türk Lirasıdır” dedi.

Büyükbaş hayvan projesi ve küçükbaş hayvan projesi kapsamında dağıtılan hayvanların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından temin edildiğini belirten İl Müdür Vekili Metin Öztürk; “22.11.2016 tarihi itibariyle Akhisar ve Gölmarmara ilçemizde 14 çiftçimize 23.11.2016 tarihinde ise Şehzadeler ve Yunusemre ilçemizde 12 çiftçimize 6’şar adet büyükbaş hayvan teslimi yapılmıştır. Toplamda ilimizde 135 genç çiftçimize 810 düve dağıtımı gerçekleştirilecektir. Küçükbaş hayvan projesi içerisinde yer alan 3 adet kıl keçisi projesi kapsamında ise her bir proje sahibine 38 adet kıl keçisi ile 2 adet teke teslimatı yapılmıştır. Bitkisel üretim projelerinde de tesisi tamamlayan 57 adet genç çiftçimize ödemeleri yapılmış ve tesisler aktif hale gelmiştir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüklerinin üreticilere tarımsal alandaki desteklerinin devam edeceğini belirten Metin Öztürk; “İlimiz genelinde dağıtımı gerçekleşen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.