Akhisarpress.com - Akhisar'ın Zeytinliova Beldesinde dün mini tarım fuarı düzenlendi. Program dahilinde Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Zeytinliova Targel Mühendisi Hüseyin Tabakçı tarafından "zeytinde halkalı leke hastalığı", "gübreleme ve budama" konularında çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi.

Mini Tarım Fuarına AgroBest Tarım İlaçları, Agrobutik Tarım, Agroport Tarım, Agro Glop tarım ilaçları, Entec ve Novatec gübreleri satıcısı Ar da Tarım, Boşnak Sigorta, Cerexagri Ziraat, DuPont tarım ilaçları, Doğal Kimya, Ekicioğlu Tarım İlaçları, Hektaş Tarım İlaçları, İzotar, Koruma Tarım, Nasa Tarım, Sumitomo tarım ilaçları firmaları katıldı.


Çiftçilerin katılımının yoğun olduğu Mini Tarım Fuarında ziyarete gelenlere firma yetkilileri tarafından ürünler hakkında teknik bilgiler verildi. Çiftçilerin bilinçli olduklarını, ne istediklerini bildiklerini söyleyen firma yetkilileri, fuara katılımdan memnun olduklarını dile getirdiler.

"Herşey Var Pazar Yok"



Zeytinliova'da bu tip etkinliklerin yapılmasından menun olduklarını belirten bazı çiftçiler, sergilenen ürünlerin birçoğunu tanıdıklarını ve kullandıklarını söylerken, gelişen teknolojiyi takip edip, uyguladıklarını, kalite ve verim elde ettiklerini belirtti.

Bazı çiftçiler ise sorunlarının üretim değil, ürettikleri ürünlerin para etmemesi, yeterli pazar alanının olmadığını ifade etti.