Kömürcü Mahalle’sinde Somaklı ve Köy civarı mevkilerinde ilk belirlemelere göre 3470 dekar alan zarar gördü. Bu zararın 3250 dekarı dikili zeytin bahçelerinde, 190 dekarı tütün dikili alanlarda ve 30 dekar Bağ alanında görülmektedir. Hanpaşa Mahallesinde Akköy, Şahinkaya, Köy civarı mevkilerinde ise 2500 dekar zeytin bahçesi, 500 dekar tütün arazisi zarar gördü. Pekmezci Mahallesinde ise 250 dekar Zeytin ve 10 dekar Tütün alanı zarara uğradı.

Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa doludan zarar gören alanlarda incelemeler yaptı ve üreticilerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa; '' Çiftçilerimizin tarım sigortası yapması yararına olacaktır. Mağdur olan Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, Tarsim’ in en kısa zamanda zarar gören arazileri incelemesi, mağdur olan çiftçilerimize Bakanlar Kurulu Kararı ile dekar başına destekleme gerektiğini ''söyledi.