İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendislerinden Dr. Nazlı Funda Edremit, Hasan Kaya ve Ziraat Teknikeri Tarık Uzel bağ alanlarında haftalık saha çalışmalarını sürdürdü. Saha kontrollerinde ilçedeki bağ alanlarında hava şartları gereği hastalık ve zararlılar ile mücadelenin devam ettiği bu dönemde, asma yapraklarının toplandığı tespit edilmiştir.

Üreticilerin asma yaprağı toplarken zirai ilaç kalıntısı yönünde çok dikkatli davranması gerekiyor. Yaprak toplanacak bağlarda ilaçlama yapılması gerekiyorsa, önce yaprak toplanmalı daha sonra ilaçlama yapılmalıdır. Bağ hastalık ve zararlıları için kullanılan ilaçların etiketinde yaprak için özel bir süre belirtilmiyor ise son kullanma tarihi ile hasat arasında geçmesi gereken bekleme süresine uyulması ve bu süre geçtikten sonra yaprak toplanması gerekmektedir. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak, üreticiden tüketiciye zirai ilaç kalıntısı olmayan güvenilir ürün temin edilmesi yönünde kontroller yapılmaktadır. Mayıs ayı itibariyle taze asma yaprağından kalıntı analizi yapılmak üzere numune alınmaya başlanacak ve tüm sezon boyunca devam edecektir. Analiz sonucu uygun olmayan üreticilere 5996 sayılı kanun çerçevesince yasal işlem uygulanacaktır. Bu nedenle üreticiler bağ alanlarında zirai ilaçlama yaparken kesinlikle bağa ruhsatlı ilaç kullanmaları ve son ilaçlama ile hasat süresi arasında geçmesi gereken zamana kayıtsız şekilde uyulması gerekmektedir.