Haber Merkezi


Manisa İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından desteklenen il ve ilçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen" Arıcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında temin edilen, varroa ve polen tuzaklı 280 adet kovan taban altlığı Akhisar’lı 28 arı yetiştiricisine dağıtıldı.


Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek Akhisar’da Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 61 arı yetiştiricisi mevcut olduğunu ve yılda yaklaşık 6500 kovanla 100 ton bal üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, "proje kapsamında dağıtılan kovan taban altlıkları sayesinde kovan adedi ve üretim miktarının geliştirilmesinin ve  arttırılmasının hedeflendiğini" söyledi. Şenyürek “ İlçemize tahsis edilen 280 adet kovan taban altlığı için ödenen 9.334 TL nin % 50 si çiftçilerimiz tarafından, %50 si ise İl Özel İdare kaynaklarından karşılanmıştır. Arıcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.


Mühendis Talip Taylan ise kovan taban altlıklarının, arıcılığın en önemli problemlerinden olan Varroa zararlısı mücadelesinde de etkili olduğunu vurgulayarak, Varroa ile mücadelede büyük kolaylık sağlanacağını hem de arıcılık ürünlerinden olan polenin bol ve temiz olarak toplanacağını" ifade etti.