Akhisar Beyoba kasabasında Lassa lastik firması tarafından 250 adet traktöre reflektör takıldı. Akhisar İlçe jandarma komutanı Yüzbaşı Sebahattin Bolat, Akhisar ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri ve Beyoba belediye personelinin katılımı ile Römorklara reflektör takıldı.

Reflektör takımında konuşan Proje koordinatörü Uğur Kılıçaslan konuşmasında “Kazaların önlenmesi için gerçekleştirdiğimiz bu projemizde insan sağlığını ön planda tutarak ölümlü ve yaralanmalı kazaları önlemek amacı ile bu projeyi gerçekleştirdik. Temennimiz geçtiğimiz yıl ki trafik kazaların da yaşanan ölümlü kazaları bu reflektörler ile görünür olarak önleriz.Bu gün burada Akhisar ilçe komutanımız,İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli ve Belediye personelimiz ile takacağımız 250 adet reflektör hepimize hayırlı olsun” dedi.

Bu sene 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Brisa, Lassa markası ile “Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında çiftçiler ile buluşuyor. Karanlıkta fark edilmeyen römorklara arkadan çarpma nedeniyle yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalara dikkat çekmek ve bu kazaların azaltılmasını sağlamak amacıyla Lassa, 8 ilde traktör römorklarına reflektör monte edecek. Traktör römorklarının karanlıkta fark edilememesi nedeniyle, Türkiye’de her yıl ortalama 4000 civarında ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası gerçekleşiyor. Yasal zorunluluk olmasına rağmen istatistiklere göre, römorkların arkasına reflektör takılmadığı için kaza oranları her yıl artıyor. Lassa bu soruna dikkat çekmek amacıyla, traktör römorklarının karanlıkta fark edilebilmeleri için 8 ilde reflektör projesi başlattı. Proje kapsamında şehrimizi de ziyaret eden Lassa “Yola Sağlam Çık” Ekibi’nin traktör sahipleri ile buluştuğu etkinlikte, çok sayıda römorka reflektör montajı yapıldı. Projenin çok faydalı olduğunu belirten traktör sahipleri, bundan böyle karanlıkta görünebilir olmak için daha dikkatli olacaklarını söylediler. Proje ile traktör sürücülerinde sürüş eminyeti konusunda farkındalık yaratılması ve verilen reflektörler sayesinde traktör römorklarının karanlıkta görünebilir olmasıyla kaza oranlarının azaltılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Lassa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Konya, Mersin, Adana ve Gaziantep’de gerçekleştirdiği proje ile 2013 yılı için toplam 2500 römorka ücretsiz olarak reflektör monte edecek. Proje ile ilgili olarak konuşan Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın sosyal sorumluluklarının bilincinde bir kurum olarak özellikle sürüş eminiyeti konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok proje yürüttüğünü belirtti. “2010 yılından beri Lassa markamızla ağır ticari araç sahiplerine yönelik olarak her yıl düzenlediğimiz Yola Sağlam Çık projesini, bu sene çok önem verdiğimiz tarım grubu için de hayata geçirdik. Bu projemizle bir kazayı bile engelleyebilirsek mutlu olacağız. Öncelikli amacımız çiftçilerimizi bilinçlendirmek; çünkü onlar bu konuda tedbirli olmazlar ise ise kazalar devam edecektir. Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık.” şeklinde konuştu. Atış ayrıca, projenin başarısı doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde de çiftçileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütmeyi planladıklarını söyledi. Tarım sektörünün Lassa için önemine de değinen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Çiftçimizin verimini artırmak bizim de sektör olarak üzerinde çalıştığımız bir alan. Traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesi, traktörün de verimliliğini artıran bir faktör. Bu nedenle çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetler ile ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi. 17 Eylül tarihinde Balıkesir’in Gönen ilçesinde başlayan proje, 10 Ekim’de Gaziantep Nizip’te sona erecek.

Brisa hakkında

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye lastik endüstrisinin lideridir. Brisa’nın kökleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda Brisa, bugünkü adını almıştır. 1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa, bugün Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi konumundadır. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 380.000 m2’ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. 2013 yılında 25. yılına giren Brisa, Bridgestone ve Lassa lastik markaları, Bandag kaplama markası, OtoPratik ve Lastiğim satış noktaları, lastik.com.tr adreste lastik değişimi ve bakımı web sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetis ile Türkiye’ye değer kazandırma kararlılığındadır.