Akhisar Ziraat Odası Başkanlığı üyelerine ve çiftçilerine faydalı olmak adına Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini faaliyete geçirdi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Akhisar Ziraat Odası Başkanlığına verilen Tarımsal Danışmanlık Yetki Belgesi‘ni Bakanlık Akhisar İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa’ya teslim etti. Belge teslimi sırasında Mehmet Akif Şenyürek yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘5488 Sayılı Tarım Kanunu esas alınarak çıkartılan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ile tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması hedeflenmiştir. İlgili Yönetmelik şartları çerçevesinde tarımsal danışmanlık hizmeti verebilmek için Müdürlüğümüze Akhisar Ziraat Odasının yaptığı müracaatının değerlendirilmesi neticesinde Bakanlığımızca “Tarımsal Danışmanlık Yetki Belgesi” verilmesi uygun görülmüştür.Tarımsal danışman çalıştırmak suretiyle Akhisarlı genç mühendislere istihdam yaratan, aynı zamanda üyelerine vereceği tarımsal danışmanlık ile ilçemiz çiftçilerinin bilgilerinin ve teknik ihtiyaçlarının karşılanmasına hizmet verecek olan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ederim’ dedi.


Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA yaptığı açıklamada; ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yaptığımız başvurunun olumlu sonuçlanması ile Akhisar Ziraat Odasına tarımsal danışmanlık yetki belgesini aldık. Akhisar Ziraat Odası olarak üye çiftçilerimize teknik destek vermek amacıyla, tarım danışmanlığı hizmetine başlamış bulunmaktayız. Odamıza üye olan çiftçilerimizin çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) göre yaptıkları başvuruları sonucunda danışmanlık hizmeti sözleşmesi yapacağız. Bu yetki belgesi ile birlikte Ziraat Odamız istihdam ettiği tarım danışmanları ile üyelerimize tarımsal danışmanlık hizmeti verebilecektir.Tüm çiftçilerimize hayırlı olması dileğimle.’ Diyerek sözlerini tamamladı.