Akhisarpress.com

 

                     Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal ile Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür yardımcısı  Turgut Boz, 680 bin üyesi olan Sulama Kooperatif üyesine “Can Suyu” olacak 4 ay faizsiz kredi protokolünü imzalandı.


                     Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis  salonunda yapılan protokol imza törenine Kaymakam Kamil Köten, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Boşnak, Manisa İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, İlçe Tarım Müdürü  Mehmet Akif Şenyürek, Manisa Bölge birliğine bağlı Sulama Kooperatifleri başkan ve yöneticileri, TEB Bölge müdürlüğü ve ilçe yöneticileri katıldılar.


                      Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, İl Tarım Müdürü Hasan Çebi’nin konuşmalarından sonra TEB KOBİ Bankacılığı, Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, TEB’in Türkiye’de  tarım sektörünün en büyük destekçileri arasında yer almak için çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, “ Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜSKOOP) ile imzaladığımız protokol de bu çalışmalarımız içinde çok önemli bir adımdır. Bu işbirliğiyle çiftçimizin tarımsal alanda temel ihtiyaçlar arasında yer alan su ve elektrik kullanımı için ödemelerinin kolaylaştırmak amacıyla finansman desteği sunacağız. Çiftçimize  “Harman Kart” vererek 4 ay müddetle faiz ödemeden sulama ve elektrik ödemelerini  yapabileceklerdir. Bunu protokolü Akhisar’da imzalamamız çok önemlidir. İlk Sulama kooperatifi Akhisar’ın Beyoba beldesinde şimdiki Genel Başkan Halis Uysal tarafından kurulmuştur. Manisa bölgesinden başlayarak, İzmir, Denizli, Aydın’dan sonra  bu projemizi tüm Türkiye’ye yayacağız.” dedi.


                      Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, Türkiye’de 27 Bölge Birliği, 2500 sulama kooperatifi ve 680 bin kayıtlı üyelerinin bulunduğunu, Su, Toprak ve insansız bir hayatın olamayacağını belirterek, “Üyelerimizin en büyük derdi peşin istenen elektrik ve su borçları oluşmaktadır. Daha önceki yıllarda  TEK arkasından TEDAŞ zaman zaman borç ertelenmesi ve faizlerin silinmesi hakkında  anlayış gösteriyordur. Şimdi özelleştiği için  elektrik dağıtımını alan şirketler kesinlikle bize müsamaha göstermiyorlar. Bu şartlarda  Türk Ekonomi Bankasının bizim üyelerimize sağladığı  “harman Kartı” ile faizsiz 4 aylık ödeme imkanı ile kısa bir zaman olsa bile rahatlık sağlayacaktır. Sizlerin huzurunda Genel Müdür yardımcımızdan söz aldım. Bu uygulamalarını, Edirne’den Erzurum’a kadar uygulayacakları sözünü aldık. Sevinçliyiz. Kendilerine ve TEB camiasına teşkilatım adına çok teşekkür ederim.” dedi. 


                    Konuşmalardan sonra  Genel Başkan Halis Uysal ile Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz protokolü imzaladılar. Ticaret ve Sanayi odasının hediyelerini Kaymakam Kamil Kökten, Meclis Başkanı Mehmet Ulusoy, Genel Başkan Halis Uysal’a,  Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz’a ve Bölge Müdürü Birol Kaya’ya verdiler.