Baklagil yetiştiriciliği ve insan beslenmesindeki önemi konularında çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

Birleşmiş Milletler’ in 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmesi nedeniyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın tarafından bakliyat bilincini yükseltmeye yönelik çalışmalar başlatıldı.

Uluslararası bakliyat yılı çerçevesinde; yeni bakliyat çeşitlerinin geliştirilmesi, bu çeşitlere ait sertifikalı tohumlukların üretiminin ve çiftçiler tarafından kullanımının arttırılması, bakliyat üretimi ve ihracatının artırılması yönündeki çalışmalar hızlandırılacak. 2016 yılı öncesinde yapılacak olan çalışmalar öncesinde Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilere yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenmeye başladı.

Yeğenoba ve Hanpaşa mahallelerinde düzenlenen toplantılarda ziraat mühendisleri Nevin Kulakman ve Meltem Pıtır bakliyat yetiştiriciliği ile bakliyatın insan beslenmesindeki önemi konularında kadın çiftçileri bilgilendirdiler.


Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yaptığı açıklamada 2016 yılının Birleşmiş Milletlerce Bakliyat Yılı olarak kabul edilmesi ile ilgili olarak başlatılan çalışmaların bakliyat bilincini arttırarak bakliyatın insan sağlığı ve beslenmesinde önemli bir rol oynamasını sağlayacağını söyledi.