Haber Merkezi

 

Türkiye Motodrag Şampiyonası’nın 6. Ayağı Manisa’daki Akhisar Drag Pisti’nde gece yapılırken, binlerce yarış sever bu heyecana ortak oldu.


Türkiye’de ilk defa motor sporlarında bir yarış gece düzenlendi. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden düzenlenen Akhisar Drag Pisti yeni yüzüyle Türkiye Drag Şampiyonası'nın 6. Ayak Yarışı’na ev sahipliği yaptı. Akhisar Drag Pisti’nin start noktası özel olarak hazırlanan betonla uzatılırken, gece yarışları içinde aydınlatma sistemiyle baştan aşağıya donatıldı. Türkiye’de ilk kez gece düzenlenen drag yarışında kalkış ve hız ustaları hız severlere adrenali yüksek bir gece yaşattı. 


TMF’nin 2012 yarış takviminde yer alan ve Akhisar Motor Sporları Kulübü (AMSK) tarafından organize edilen Türkiye Drag Şampiyonası'nın 6. Ayak Yarışı’na 52 sporcu kayıt yaptırdı.  Akhisar Drag Pisti’nde ilk kez gece organize edilen yarışa Türkiye’nin dört bir yanından yarışçılar katıldı. Motodrag 6. Ayak yarışında sınıflarında dereceye giren isimler şöyle; 125 cc: Bedir Kılıçlı, İbrahim Nişli, Ali Elmas. Standart 1 (600-750 cc): Hakkı Mert Yılmaz, Naim Şahinoğlu, Burak Yıldırım. Standart 2 (1000-1300 cc): Gürsel Tek, Furkan Özdemir, M. Fazıl Koyuncu. Street 1 (600 cc): Ziyaettin Göktepe, Orhan Karabaş, Furkan Eryılmaz. Street 1 (750 cc): Muhammed Kamil Kırbaş, İsmail Yeksek, İsmail Yeşil. Street 2 (1000-1300 cc): Şevki Sızırlıoğlu, Muhammed Kamil Kırbaş, Altan Danışman. Süper Street 2 (1000-1300 cc): Altan Danışman, Şevki Sızırlıoğlu, Halil Yaşar. Pro Street 2 (1000-1300 cc): Gürsel Tek, Halil Yaşar, İsmail Yeşil


YARIŞSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ


Türkiye’de Akhisar’da ilk kez yapılan gece yarışına hız tutkunları büyük ilgi gösterdi. Akhisar ve çevre illerden gelen yaklaşık 6 bin seyirci drag pistini doldururken, motor sporları için önemli olan bugüne tanıklık etti. Yarışlar akşam saat 20:00’de başlarken, gece 02:00’ye kadar hız ustaları, pisti dolduran seyircilere büyük heyecan yaşattı. Hava şartlarının da olumlu seyrettiği yarışları 7’den 70’e Akhisarlılar yerinde takip etti. 


YARIŞÇILAR PİSTE HAYRAN KALDI


Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Akhisar Belediyesi’nin büyük katkılarıyla modernize edilen Akhisar Drag Pisti yarışçıları da kendine hayran bıraktı. Sporcular gündüz antrenman yapıp, gece de yarışmanın çok güzel olduğunu belirterek, gece yarışlarının daha fazla yapılmasını istediler. Pistin aydınlatılmasının yarışlara ayrı bir hava kattığına dikkat çeken pilotlar yapılan zamanların daha da iyi olacağını kaydettiler.