Haber Merkezi - Ligde beklentileri karşılayamayan Trabzonspor, ilk iç saha yenilgisini ağır bir skorla aldı.. Akhisar Belediyespor'u konuk eden Bordo mavililer, Mehmet Akyüz'ün yıldızlaştığı maçtan 4-2 mağlup ayrıldı..

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı.

Trabzonspor'da, salı gününden beri antrenmanlara katılan yeni transfer Bourceanu, ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Mustafa Akçay, Çaykur Rizespor ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Yusuf ile aynı maçta sakatlanan Malouda ve Colman'ı, Akhisar Belediyespor maçında riske etmedi.

Akçay, Akhisar Belediyespor karşısında sol bek Kadir Keleş'in yerine Aykut Demir'i bu mevkide kullanırken, Fildişi Sahilli futbolcu Didier Zokora'yı da Caner'in yerine stoperde oynattı.

Zokora'nın yerinde ise orta sahada Alexsandru Bourceanu görev yaptı. Trabzonspor’un yeni transferlerinden Özer Hurmacı da kart cezalısı olan Yusuf Erdoğan'ın yokluğunda, ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.


-VE MAÇ-

Trabzonspor: 2 - Akhisar Belediyespor: 4

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Asım Yusuf

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Zokora, Aykut Demir, Olcan Adın, Bourceanu, Özer Hurmacı, Adrian, Henrique, Janko

Akhisar Belediyespor: Emrah Tuncel, Emrah Eren, Serkan Yalçın, Uğur Demirok, Çağdaş Atan, Kenan Özer, Merter Yüce, Sesar, Güray Vural, Mehmet Akyüz, Niasse

Goller: Dk. 17 Uğur Demirok, Dk. 52, 55 ve 74 Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Dk. 27 ve 90+1 Olcan Adın (Trabzonspor)

:: Maçtan dakikalar ::
13. dakikada, Bosingwa'nın sağdan ceza sahasına ortaladığı topu Henrique, kafayla direk dibinden auta yolladı.

14. dakikada, Özer Hurmacı'nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Janko sert vurdu. Bu oyuncunun vuruşunda top üst direkten auta çıktı.

16. dakikada, Güray Vural'ın soldan kullandığı köşe vuruşuna ceza sahası içinde iyi yükselen Çağdaş Atan'ın kafa vuruşunu Onur son anda kornere çeldi.

17. dakikada, maçın ilk golü Akhisar Belediyespor'dan geldi. Sesar'ın soldan yaptığı ortayı Uğur Demirok, Aykut'un önünden kafayla ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada, Trabzonspor skoru eşitledi. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda Olcan Adın'ın kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 1-1.

45. dakikada, Adrian'ın sağdan ceza sahasına pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Henrique'nin vuruşunda topu Emrah Tuncel çeldi.