Evet öyle… Bir stat inşaatında intihar girişiminin yaşandığı tek yer. Hatırlıyorum da stat sözü 2. Lig B kategorisinde son 2 veya 3.haftaya girilirken şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz İskenderun maçında Sayın Bülent Arınç tarafından verilmişti.
 
Dile kolay.. 2 yıl PTT 1. Lig, 3 yıl Spor Toto Süper Lig tam 5 yıl.
 
Yok ihalesi ertelendi.. yok mermerciler çıkmadı derken 5 yıldır karınca hızıyla ilerleyen bir inşaat, halbuki yerel yönetim inat etmeyip mevcut stadın bulunduğu yeri revize etseydi belki de şuanda Süper lige Akhisar’da doya doya birinci sezonunu veya ikinci sezonunu bitiriyor olurduk.
 
Sadece ve sadece Akhisar’da 10-15 trilyona revizyonun gerçekleştirilebileceği ortada idi. İnşaattan anlayan herkes bu hesabı çıkarabilirdi. Ama yerel yönetim eski stadın mevcut yerini kaybetmeme uğruna bu revizyon projesini değerlendirmedi.
 
Ancak hesapta edilmeyen bir büyükşehir yasası kafadaki hesapları alt üst etti. Çünkü planlar yeni stat yeni yerinde olacak, revizyona harcanacak 15 trilyon yerine 30 trilyona yeni bir stat yapılacaktı. Eski stadın olduğu yerde belediyecilik anlamında değerlendirilecekti. Lakin yeni yasayla ilerleyen zamanda gösterecek ki eski stat bile bize yar olmayıp, büyükşehir insiyatifinde ne şekil ve ne zaman değerlendirilecek o da bir muamma ve belirsizliğini korumaya devam edecekti.
 
…Peki ne kaybettik. Maddi anlamda bakarsak, yeni yapılacak stada harcanan miktar bence hem esnaf bazında, hem kulüp kasasından çoktan çıkmıştır. En önemli kayıpta şehrimizde, taraftar heyecanını kaybetmiş, hafta sonu televizyonda maçlara baktığı sıradan bir süper lig takımı olmuş şehir tüm dinamizmini kaybetmiştir.
 
Şehir şuanda tamamen futbola karşı çözülmüştür.
 
Zaten iç saha maçına giden seyirci ortalaması 2 bini bile geçmez oldu. Oysa Akhisarlı’nın bu takımı sabahın 5’inde 10 binler ile karşılamamış mıydı?
 
Her şeye rağmen inşaatın akibeti belli mi? kimse bilmiyor.. inşaatın gidişatına bakıyorsun, bu hızla bu çalışma ortamıyla, işçi intihar performansıyla tarif veren yok. Onun için artık bu komedinin hızlı bir şekilde bitmesi gerekiyor. Bu hızı kim artırır, tabi ki yerel yöneticilerimiz. Ama lütfen bu dinamitleri patlatın. Ve de gevrek gevrek yuvarlak konuşmaları bırakalım. Çünkü bu inşaatın hızlı ama çok hızlı bir şekilde yapılması için sorumlulukları olanların ivedilikle bu işi bitirmeleri gerekmektedir.
 
Akhisarlıların artık yeni sezonda ŞAKA GİBİ hareketlere tahammülü kalmamıştır. Şakası da yoktur !