Akhisar Belediyespor Hugo Rodallega'yı Trabzonspor'a 61saat.com'un haberine göre 1.6 milyon Avro yani Türk Lirası ile 6.4 Milyon TL'ye artı Mustafa Yumlu karşılığında verdiği öğrenildi.

RODALLEGA'YA 6.4 MİLYON TL 

Trabzonspor'un son transferi ise Hugo Rodallege oldu. Akhisar Belediyespor'un bonservis bedeli ödemeden Fulham'dan kadrosuna kattığı 32 yaşındaki santrafor için bugün KAP'a yapılan açıklamada 1.6 Milyon Avro transfer bedeli ve Mustafa Yumlu'nun Akhisar Belediyespor'a verileceği bildirildi. Trabzonspor'un bu transferin bonservis bedeli için Türk Lirası olarak ise yaklaşık 6 milyon 400 bin TL ödeyecek. 

Bordo-mavililerin büyük ümitlerle kadrosuna kattığı Rodallega , iki takım öncesinde daha önce gerçekleştirilen transfer anlaşmalarını da bir kez daha gözler önüne serdi. Akhisar Belediyespor'un bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Güray Vural, Uğur Demirok ve Hugo Rodallega isimleri için Trabzonspor'un kasasından ise yaklaşık 21 milyon TL çıkması, dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Daha önce bordo mavililer Güray Vural ve Uğur Demirok'u kadrosuna katmıştı.

UĞUR DEMİROK'A 1.5 MİLYON TL 

Trabzonspor, ilk olarak 2015-2016 sezonu devre arasında Uğur Demirok'u kadrosuna katarak, Ege temsilcisinden ilk transferini gerçekleştirmişti. Bu transfer için kasasından 1.5 Milyon TL çıkarken, Kadir Keleş'i ise Akhisar Belediyespor'a göndermişti. Uğur,  Trabzonspor formasıyla 34 resmi müsabakada forma şansı bulabildi. Akhisar Belediyespor, 2011 yılında Uğur Demirok'u Galatasaray'dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı.

GÜRAY'IN BEDELİ 13 MİLYON TL 

Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor'dan ikinci transferi ise Güray Vural olmuştu. Hamza Hamzaoğlu'nun Akhisar Belediyespor döneminde yıldızı parlayan deneyimli futbolcu, Trabzonspor'a takas yoluyla transfer olurken, karşılığında ise Soner Aydoğdu ve Alper Uludağ  Ege temsilcisine gönderilmişti. Trabzonspor'un takasta kullandığı Soner ve Alper Uludağ'ın bir önceki transferlerinde ödediği tutar ise tam 3 milyon 250 bin avro'ydu. Soner Aydoğdu'nun transferi için Gençlerbirliği'ne 2 milyon 250 bin avro ödeyen Trabzonspor, Alper Uludağ içinse Kayserispor'a 1 milyon avro ödemişti. Güray Vural takasında kullanılan bu iki futbolcu için ödenen toplam bonservis bedeli ise yaklaşık 13 milyon Türk Lirası olarak açıklanmıştı. Güray Vural 2012 yılında bonservis bedeli ödenmeden Denizlispor'dan Akhisar Belediyespor'a transfer olmuştu.

TOPLAMDA 21 MİLYON

Akhisar Belediyespor'un kadrosuna bedelsiz olarak kadrosuna kattığı bu üç futbolcunun Trabzonspor'a toplam maliyeti ise yaklaşık 21 milyon TL oldu. Bu transferlerin ardından Akhisar Belediyespor'un yönetim başarısı göze çarparken, Trabzonspor'un ise izlediği yol haritası taraftarlarını da bir kez daha düşündürdü.