Akhisarpress.com - 554. Çağlak Festivali etkinlikleri kapsamında Akhisar Oryantiring tarafından 5.’si düzenlenen oryantiring yarışması şehir merkezine hareketlilik getirdi.

Akhisar’ın bir çok tarihi mekanının tanıtımında etkili olan yarışmaya, toplam 8 kategoride 400’ü aşkın sporcu katıldı. Saat 15.00’de Akhisar Öğretmen evinde verilen stratla şehrin sokaklarına hareket getiren yüzlerce sporcu, haritalarda belirtilen hedefleri bir an önce bulmak için kıyasıya yarıştılar.

Renkli Görüntüler Oluştu

Şehir merkezinde Hashoca, Paşa, Kethüda, Ulucami, İnönü ve Ragıpbey mahalleleri sınırları içinde yaya trafiğinin ve esnaflar yoğun olduğu yerlerde yapılan yarışmada halk sporculara yakın ilgi gösterdi. Şehir içinde yapılan yarışmanın şehire farklı bir renk kattığını belirten vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Saat 19.00’a kadar devam eden yarışlar sonunda dereceye giren takım ve yarışmacılara, kupa ve madalyaları Paşa Camii yanındaki 122 Sokakta yapılan törenle verildi.

Sokak Esnafından Teşekkür

Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirten 122 Sokak esnafı yarışın her yıl tekrarlanmasını istedi. Esnaflardan Bayram Turgut, Akhisar’ımız her geçen gün gelişerek değişiyor. Şehirin tanıtımı açısından önemli olan bu yarışın hazırlanmasında ve organizeinde emeği geçenlere, yarışmacı kardeşlerimize gösterdikleri performanlarından dolayı teşekkür ederiz. 122 Sokak yenilenen yüzü ile halka daha güzel hizmet vermek isteyen esnaflarımız adına memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum diye konuştu.

Bu Kadar İlgi Beklemiyorduk

Oryantiring Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Özgür Morbel, şehir merkezinde yapılan oryantiring yarışına her zamankinden daha fazla ilgi gösterildiğini belirtti. Morbel; Şehir merkezlerinde yapılan oryantiring yarışmaları herzaman daha fazla ilgi toplamıştır. Akhisar’da 4 yıldan beri Gölet Alanında yaptığımız oryntiring yarışlarına beklenen ilgi oluyordu. Ancak bu yıl yarışma için yeni çizilen Akhisar Şehir merkezi oryantiring haritasını kullandık. Gerek katılım gerekse halkın yarışmaya ilgisi daha farklı oldu. Yarışma süresince esnaf ve vatandaşlar sporcularımıza ve parkur hakemlerimize yakın ilgi gösterdi. Kendilerine bu sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Akhisar oryantiring bu sporda başı çeken önemli oluşumlardan biridir. Yapılan bu başarılı organizasyonla geldiğimiz noktayı övünerek söyleyebiliyoruz. Çevre illerden gelen sporcularda parkur atılan şehri tanıma fırsatı buldular. Tarihi ve kültürel öğeleriyle adeta açık hava müzesi olan Akhisar’ın tanıtımı adına başarılı bir organizasyonu daha tamamladık. Başta Akhisar Belediyesi olmak üzere, katkı ve sponsorluk desteği veren Lale Lokantası, Sezgin Bilgisayar, Çağdaş Sürücü Kursu, Pizza Pizza işletmecilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada dereceye giren takımlara ve bireysel derece yapan sporculara Sezgin Bilgisayar, Lale Lokantası, Pizza Pizza ve Çağdaş Sürücü Kursu çeşitli hediyeler verdi. Kupa ve madalya töreni sonrasında yarışmacılar hatıra fotoğrafı çekildiler.