Akhisarpress.com - Oryantiring sporunun iç ve dış spor turizmindeki etkilerini önemseyen yerel yönetimlerin spora destek veren yaklaşımları ile federasyon işbirliği yaparak atılımlar gerçekleştiriyor.

Oryantiring Manisa İl temsilcisi Özgür Morbel oryantiringin önümüzdeki birkaç yıl içinde Manisa’yı oryantiring şehri yapacağını ifade etti.

Oryantiring Federasyonunun Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Soma Kızılay Şubesi, Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksel Okulu ve Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı ile geçtiğimiz hafta yaptığı protokolün hayata geçirilmeye başladığını belirten Morbel, 13 Mart Çarşamba günü Soma Kaymakamlığı, CBÜ Soma MYO ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Oryantiring il temsilciliği arasında Eğitim protokolünün imzalanacağını söyledi.

Morbel; “Bu protokol ile Soma ve çevre beldelerde bir taraftan alt yapı çalışmaları yapılırken, diğer yandan ilk, orta, lise ve üniversite öğrencileri de oryantiring sporu eğitimi alıyor olacak. Oryantiring sporu eğitici eğitmenliği seminerleri de devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Soma, Kula ve Köprübaşı’nda eğitim seminerleri vereceğiz. Bir yandan da yarışma takvimine göre sporcuların yarışmaya hazırlandığını belirten Morbel, hafta sonu 17 Mart Pazar günü Manisa oryantiring ekibi olarak, Karaağaç’ta yapılacak olan şehitleri anma yarışmasına katılacağız. Yaklaşık 65 sporcu ve 10 antrenör, hakem olarak katılacağımız bu yarışmadan derece bekliyoruz.” Dedi.