Yıl boyu açık olan Akhisarspor Futbol okulunun yaz bölümünde  yaşları 5 ila 15 arasında 500 çocuk program dahilinde, 17 gurup halinde haftanın 4 günü  şehir stadında futbol oynuyorlar. 5-8 yaş gurubundaki 200 minik futbolcular arasında  5 yaşındaki  Elif Cengiz ile, 6 yaşındaki Hanife Örmüş arkadaşları ile kıyasıya mücadele ediyorlar. Elif ile Hanife’nin antrenörü Ethem Çimen“onlar Akhisarspor  yaz futbol okulunun maskotları” diyor.
 
Akhisarspor Futbol Okulu sorumlusu Haluk Güven, Futbol okulunun yıl  boyu öğrencileri bulunduğunu, okullar tatil olduktan sonra özellikle yaşları daha küçük olan çocukların yoğun müracaatları olduğunu belirterek, “Kurallarımızın başında, kayıt için velileri ile birlikte müracaat etmeleri geliyor. Anne ve balarının çalışmalarda bulunmalarını tercih ediyoruz. Şehir stadımızın örnek gösterilen bir zemini var. Ben ve eğitimden geçmiş arkadaşlarım Yağız Çeneli, Ethem Çimen, Önder Arık ve Talat Yılmaz ile birlikte 17 ayrı gurubu haftanın 4 günü  2 şer saatlik çalışmaları, hazırladığımız program çerçevesinde, yaş guruplarına göre, değişik oyunlar, kültür fizik ve topla paslaşma ve minik sahalarda çift kale maçlarla tamamlıyoruz. Görüştüğümüz anne ve babalar  çocuklarının daha düzenli bir tatil geçirdiklerini, fizik yorgunlukları nedeniyle zamanın da yattıklarını ve uykularını aldıklarını öğreniyoruz.” 12-15 yaş gurubu öğrencileri ayrı bir program uyguladıklarını, onların  çalışmalarını Akhisar Belediyespor alt yapı hocaları ile görüşerek ve onların yardımları ile yaptıklarını söyleyen Haluk Güven, “Statü gereği  alt yapı takımları  U 13-U19 arası takımlara da yeni oyuncuların katılması da sağlanmış oluyor.” Dedi.
 
Akhisarspor  Futbol okuluna kayıt yaptıranlar, 1 ay için 50, 2 ay için 80, 3 ay için  120, yıllık  350 lira ödüyorlar.  Yaz futbol okuluna kayıt yaptıranlar tek tip forma, şort ve çorabı 50 lira karşılığında elde ediyorlar.  (Haldun Akyüz)