Akhisarpress.com 

Mustafa ÖZDEMİR

 

Süper Lig'in ilk iki haftasında 4 puan toplayan Akhisar Belediyespor, Kayserispor’a konuk oldu. Ege temsilcisi Kayserispor karşısında çıktığı zorlu mücadelede, 90. Dakikaya kadar ilk yarının sonlarında yediği golle 1-0 yenik duruma düştü. Akhisar Belediyespor 90+ dakikada penaltı vuruşu ile Kayseri’den 1 puanı koparmayı başardı. 


Kayserispor: 1


Akhisar Belediyespor: 1


Stad: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has


Saat: 19:00


Hakemler: Fırat Aydınus, Cem Satman , Kemal Yılmaz

 

Kayserispor: Ertuğrul, Steinson, Eren, Khizanivili, Bobo, Riveros, Mouche (Dk. 90 Cangele), Silva (Dk. 70 Abdullah), Erdal, Okay (Dk. 75 Engin), Ömer Bayram 

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Kürşat, Merter, Sertan, Uğur, Ahmet Cebe (Dk. 46 Kenan), Mustafa (Dk. 46 Sani), Güray (Dk. 78 Mert), Emrah, Rosa 

Goller: Dk. 45 Sertan (Kendi kalesine) (Kayserispor), Dk. 90+3 Sertan (Penaltıdan) (Akhisar Belediyespor) 

Sarı Kartlar: Dk. 82 Salih (Kayserispor), Dk. 40 Ahmet (Akhisar Belediyespor) 

 

MAÇTAN DAKİKALAR


00: Maç Akhisar Belediyespor, Bruno ve Sertan’ın santrası ile başlıyor.


02: Kayserispor’un ilk dakikalarda gerçekleştirdiği atak sonucunda yan çaprazdan, Ömer direk kaleyi düşündü, kaleci Oğuz’un üstten giden topa son anda müdahalesi sonucu kornere gidiyor.

 

 

08: Nicolas ceza sahası önünde kazandığı topu direk Akhisar Belediye kalesine gönderdi, ancak Oğuz yatarak topu kontrol etmeyi başarıyor. 


11: Akhisar Belediyespor’da Emrah’ın ortasahada kaptırdığı top sonucu, Kayserispor bir atak gerçekleştirdi, Silva ceza sahasın dışından direk kaleyi denedi, kaleci Oğuz başarılı bir kurtarış yapıyor.


16: Akhisar Belediyespor’un üst üste yaptığı hatalar sonucunda Kayserispor orta sahadan, Nunez’in Nicolas’a havadan gönderdiği topla Nunez kaleci Oğuz ile karşı karşıya kaldı. Nunez’in yerden vuruşu kaleyi isabet etmiyor. Ancak tekrar Kayserispor’dan Ömer’in önünde kalan top direk kaleye gönderdi, top direkten dönüyor ve Akhisar savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor. Bu dakikalarda şans adeta Akhisar Belediyespor’dan yana..


21: Kayserispor taraftarı maçın başladığı dakikalardan itibaren, Akhisar Belediyespor’a centilmence tezahüratlar ederken, maçı izleyen Akigolar ile de Sarı, Kırmızı, Yeşil, Siyah diyerek dostça bir ortam oluşturuyor. 


25: Akhisar Belediyespor maçın başından bu yana en etkili atağını gerçekleştirdi. Sertan’ın orta sahadan sağ açıktaki Bruno’ya pası, Bruno en dibe kadar indi, ortası Aşan bomboş kaleye kafa vuruşu sonucu top üstten dışarı gidiyor. Akhisar Belediyespor belki de bir daha gelmeyecek bir pozisyonu kaçırdı.

 

27: Mustafa Aşan rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu durdurdu, sağlık görevlileri tarafından sedye ile saha dışına taşınan Aşan, müdahalesi yapıldıktan sonra oyuna tekrar dahil oldu. 


30: Akhisar Belediyespor’dan Emrah sağ kanattan taşıdığı topla iyi bir orta yaptı. Yüksekten gelen topa Mustafa Aşan kafa vuruşu yaptı, top farkla auta gitti.


39: Kayserispor şu dakikalarda yüz de yüz denilebilecek bir gol pozisyonuna girdi. Orta sahadan Nicolas’ın havadan gönderdiği topa Silva sahip oldu, Silva kaleci Oğuz ile karşı karşıya kaldı, Oğuz çok iyi bir zamanlamada müdahale ederek gol pozisyonunu önledi.


45+ : Kayserispor sol kanattan, serbest vuruşu kullandı. SertanVardar’ın kafasına çarpan top Akhisar kalesine gidiyor. Kayserispor  1 – Akhisar Belediyespor: 0 ilk yarı sonucu. 

 

İKİNCİ YARI

 

58. dakikada rakipten dönen topla ceza sahasında buluşan Okay'ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 

74. dakikada Akhisar Belediyespor'da Sertan'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında top, kaleci Ertuğrul'da kaldı. 

78. dakikada Mouche'nin kullandığı köşe vuruşunda, Steinson'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

88. dakikada ceza sahası içinde topla birlikte kaleciyi geçen Mouche'nin pozisyonunu Kürşat bozarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 

90+3. dakikada Kayserispor'da Cangele'nin ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesi ile Akhisarspor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Sertan, topu ağlarla buluşturdu: 1-1 

Karşılaşma, 1-1 tamamlandı.