Spor Toto Süper liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor’da teknik Diretör Cihat Arslan lig ve kupada aynı anda mücadele etmenin zorlu olduğunu söyledi.

Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye kupası maçından sonra ara vermeden Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına başlayan Akhisar Belediyespor’da teknik direktör Cihat Arslan antrenman öncesi gazetecilere açıklama yaptı. 

Galatasaray maçında oynanan oyundan memnun olduğunu söyleyen Arslan, “Karşıyaka’nın yenilmesinde her türlü skorda şansımız son maça kalmıştı. Şuan için Karşıyaka’yı orada yenmemiz gerekiyor, kupada bir üst tura çıkmak için. Galatasaray maçı, maç olarak güzel bir maç oldu. Her iki takımda istekli oynadı, yani bir lig maçı havasında geçti. Ligde oynattığımız bazen de oynatamadığımız oyuncularımızın performansı ve eksiklikleri vardı, çok güzel bir maç oldu. Oynamayan oyuncularımızın önemli bir bölümünü performansı bizleri de mutlu etti. Yani lige hazır göründüler, o yüzden mutluyum. Galatasaray maçı skordan çok oynanan ve edilen mücadele beni çok mutlu etti” dedi.

Lige dönmek için Mersin İdmanyurdu maçının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Arslan şöyle konuştu.

“Bütün maçlar bizim için çok önemli ama Mersin İdmanyurdu maçı için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Forvet hattı olarak çok önemli bir takım, savunma ve ortasaha kısımlarında sıkıntılar çektiler. Onlar da artık son kozlarını oynuyorlar, ligde kalabilme adına,  çok önemli bir maç olacak. Biz de orada kazanmak ve üst sıralarda kalmayı arzu ediyoruz.  Her takımda olduğu gibi bizde de ufak tefek düşüşler olabilir. Bu aynı zamanda aynı oyunculara fazla yüklenmesinden de kaynaklanabilir, biraz transfer döneminde bazı oyuncuların çok öne çıkması transfer dedikoduları dolaştığı için de odaklanmada problemler yaşamış olabiliriz. Onun için zor bir karşılaşma  bizi bekliyor. Kazanmak istiyoruz.” 

Yılmaz Atabarut tesislerde Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başlayan Akhisar Belediyespor’da izinli olan İsmail Konuk antrenmana katılmadı.