Maçın ilk yarısında daha atak oynayan Akhisar Belediye,  ikinci yarıda daha üstün oynayan konuk Adana karşısında galibiyeti korumak için müsabakayı kendi sahasında kabul etti.
 
Adana karşısında aldığı galibiyetle puanını  6 ‘dan 9’a çıkaran  Akhisar Belediyespor teknik direktörü  Tolunay Kafkas oyundan ziyade alınan 3 puan önemli olduğunu, bardağın dolu tarafı az olsa da   müsabakaya ve takımın gidişine oradan bakmak istediğini  belirterek, “ Travma  yaşıyoruz. Az hasarla atlatmamız lazım. Onun için mücadele ediyoruz. Kolay top kaybediyoruz. İstenen fizik gücüne sahip değiliz. Son haftalarda gol atamıyorduk, ama golde yemiyorduk. Tabii stres altında maça çıktığımız için taktik anlayışımızda da aksaklık yaşanıyor. Adana maçından alınan galibiyet bu açıdan da çok önemli. Önümüzdeki haftalarda daha olumlu futbol oynayacağız.” Ligin birinci yarısına zorlu bir fikstür ile başladıklarını, Adana maçından sonrada, Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor ile mücadele edeceklerini söyleyen Tolunay Kafkas, “Anadolu takımları kısıtlı ve imkansızlıklar içersinde mücadele ederken,  hocalarda ellerindeki kadrolar ile en iyiyi elde etmek için adeta çırpınıyorlar. Alınan neticelere göre ilk değerlendirmeler hocalar için yapılıyor.” Dedi.
 
Akhisar Belediyespor 26 Ekim Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçlarında Nazilli Belediye ile Manisa’da karşılaştıktan 3 gün sonra Başakşehir ile deplasmanda ligin 9. Haftasında mücadele edecek. (HA)