Kaynak: Manisa Denge Gazetesi

 

Akhisar Belediyespor’da yönetim ve Hamza Hamzaoğlu tarafından kadro dışı bırakılan Kürşat Duymuş sadece Denge Gazetesi Muhabiri Musa Akar’a konuştu. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun kendisine karşı tavır takındığını belirten Kürşat çok önemli açıklamalara imza attı. Akhisarspor’da Hamza Hamzaoğlu olduğu sürece geri dönmeyi düşünmediğinin altını çizen tecrübeli defans oyuncusu, “Futbol nankör değil futbolun içindeki adamlar nankör” dedi.


Geri dönmeyi düşünüyor musun?


Ben şuanda Akhisar’dayım. Sözleşmem fesh edilmedi. 1 haftalık izin aldım takımdan. Ardından özel bir hoca nezaretinde çalışmalarımı takımdan ayrı sürdürmeye devam edicem. Hamza Hamzaoğlu’nun neden “Kürşat ile yollarımızı ayırdık” dediğini bilmiyorum. Artık geri dönmeyi düşünmüyorum o varken. Kendisiyle geriye dönmekle ilgili bir şey konuşmadık.


2. Kaptanlığı neden bıraktın?


Ben geçen sene bu takımda ağabeylik rolünü üstlendim. Çok iyi bir arkadaşlık ortamımız vardı, koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyorduk. Sezonun sonunda yönetimin, taraftarın, hocalarımızın ve futbolcu kardeşlerimin özverili çalışmasıyla şampiyon olduk. Süper Lig’e gelince Hamza Hamzaoğlu benimle arasına ciddi bir mesafe koydu. Ben geçen sene ona perde arkasında çok yardımcı oldum. Fakat aramızdaki bu uyum bozulunca bundan 3 hafta önce ikinci kaptanlığı bırakmak istedim. O da bana ‘Hayır’ dedi. Bende kendisine aramızda bir duvar olduğu için bunu bırakmak istediğimi söyledim. Kendisiyle arasında daha iyi ilişkiler içinde olan birisine vermeliydi. Çünkü takım kaptanı futbolcu ve hoca arasında köprüdür. Bende bu köprünün olmasını düşündüğüm için takımın selameti açısından bu görevi bıraktım.


Hamza Hamzaoğlu sana karşı tavır aldı mı?


Zaten ne olduysa o andan itabaren oldu. Bundan sonra hoca bana tavır aldı. 3 haftalık mağlubiyet periyodunu da fırsat bilerekten beni kadro dışı bıraktı. O kendisi bir hoca olarak bu 3 haftalık mağlubiyeti kendi üzerine almadı. Ben onun ve arkadaşlarımın yükünün hafiflemesi açısından bunun sorumluluğunu kendi üzerime alıyorum.


Akhisarspor’da kötü oynama kredin yok muydu?


Bazı gazetelerde ve internet sitelerinde Kürşat’ın bireysel hatalarından dolayı böyle bir karar alındığı söylendi. Benim sadece bireysel hata olarak Galatasaray maçında rakip takımın attığı 2. golde hatam vardı. Bunu da kabul ediyorum ama geçen sene 31 maç oynamış ve ilçe takımında şampiyonluk yaşamış bir futbocunun heralde 1 maçlıkta kredisi olması gerekir. Benim kredim bu kadarmış. Futbol nankör değil futbolun içindeki adamlar nankör.


Hamzaoğlu’na inanmadığını söyledin mi?


Kaptanlığı bırakmak isteyişimin ardından 3 haftalık periyot gelişti. Daha sonrasında hocada bunu fırsat bilerek beni kadro dışı bıraktı. Pazar günü akşam bana kadro dışı bırakıldığımı genel menajerimiz bildirdi. Yaklaşık yarım saat sonrasına beni Hamza Hamzaoğlu aradı. Bunu benim sana tebliğ etmem gerekiyor diye giriş yaptı. Neden olduğunu sordum. Kendine göre sebepleri sıraladı ama bu sebepler basına açıkladığı sebeplerden daha farklı şeyler söyledi. Bende bunları kabul etmedim. Aramızdaki konuşmaları anlatmak bana yakışmaz. Kendisiyle uzunca konuştuk. Konuşmamızın ortasında sen bana inanıyor musun dedi? Bende kendisine 1 sene boyunca sırt sırta verip şampiyon olduktan sonra demek ki benim 1 maçlık kredim varmış bana bu şekilde davranan birine güvenmediğimi söyledim. Konuşmada çok farklı konulara da değindik ama kendisi almış konuşmanın sadece bu kısmını basına açıklamış. Bu hiç yakışmadı kendisine. Takımımızın Elazığspor ile zor bir maçı var. Onun için arkadaşlarımız ve şehrimiz etkilenmesin daha fazla açıklama yapamayacağım. Ancak ilerleyen günlerde yine gerçek dışı açıklamalar yapılırsa bende kamuoyunu bilgilendirmek için gerekli açıklamalarda bulunurum. 


Karabük maçının devre arasında neler yaşandı?


İlk yarının son dakikalarında gol yedik.  Bunun ardından takım olarak demorilize olduk. Bende takımdaki arkadaşların morali bozulmasın diye tenkinlerde bulundum. Fakat orada Bruonu elinin tersiyle hoş olmayan harekette bulundu. Ben soyunma odasında kendisine yaptığın hareket yanlış bunu yapmaman gerekiyordu dedim. Kesinlikle tartışma olmadı. Ben yaşça büyük olarak kendisini uyardım. Zaten eğer öyle bir şey olsaydı Hamza Hamzaoğlu bunu kullanırdı.