Akhisar Spor Kurucu Başkanı ve Akhisar sporun 1 numaralı üyesi Yılmaz Atabarut "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"  programına konuk oldu. Canlı olarak Pazartesi günleri Manisa Medya TV'de yayınlanan programda Akhisar Sporun dünü, bugünü, yarını ve inşaatı devam eden stadyum konu edildi.

Kendisini Akhisar ve Akhisar Spor aşığı olarak tanımlayan Kurucu Başkan, 1970 yılında Güneş spor, Gençlik spor ve Doğan sporun birleşmesiyle Akhisar Sporun kurulduğunu ve renklerinin yeşil siyah ve sarı olduğunu anlattı. Kendi döneminde yöneticilik yapanları ve futbol oynayanları tek tek sayan Atabarut kendisinin ilkleri başardığını Türkiye'de tek ilçede kurulan Türfad'ında ilk başkanı olduğunu söyledi. Başkanlığının ilk yılında Akhisarsporun Manisa'da yapılan turnuvada 1. olduğunu ve o günlerde en büyük hayallerinin Akhisar Sporu profesyonel yapmak olduğunu anlatarak, Belediye eski Başkanı Ahmet Dutlulu zamanında yapılan bir kongre ile takımın adının Akhisar Belediyespor olarak değiştiğini de söyledi. Süperligde olduğumuz süre içerisinde görev yapan tüm teknik direktörlerin başarılı olduğunu söyleyen Eski Başkan Yılmaz Atabarut, son maçta takımın iyi kurgulanmadığını ve bir takımın atanının ve tutanının iyi olması gerektiğini belirterek, Cihat Arslan'ın gitmesinin ve arada hoca değiştirmenin hata olduğunu anlattı. Atabarut; Tolunay hocanın çok değerli olduğunu fakat üç hafta iyi sonuçlar alınmaması halinde tehlike çanlarının hem hoca için hem de takım için çalacağını belirtti.

Kulüp yönetiminde CEO luk yapacak bir kişinin olmasının takıma fayda getireceğini, siyasetin spora bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Kurucu Başkan, stat ile ilgili çeşitli eleştirilerde de bulundu. Ancak önümüzdeki sezon Akhisar Belediyesporun maçlarını yeni statta oynayacağına inandığını da söyledi. Türk futbolu ile de fikirlerini belirten Kurucu Başkan canlı yayında gelen onlarca soruya da cevap vermeye çalıştı.