Akhisarpress.com

 

Taçsız Kral Metin Oktay’ın 21. ölüm yıldönümünde,  Metin Oktay’ı örnek  alan Hamza Hamzaoğlu’na anlamlı hediye. Taçsız Kralın Akhisar’da oynadığı bir maçta çekilen resmi hediye edildi.


                   Aslen Akhisar’lı olan İstanbul’da  büyük gazetelerin matbaalarında çalışan, emekli olduktan sonra doğduğu Akhisar’a yerleşen İbrahim  Macana’nın, Akhisar’ın futbol tarihindeki ve günümüzdeki resimlerden büyük bir koleksiyonu var. Özel günlerde “Akhisar’ın Futbol Tarihi” adında sergilenen resimlerinden biri de 1951 yılında Akhisar’da oynan Güneşspor-Damlacık Gençlikspor  maçında her iki takımın birlikte çekilen fotoğrafta genç Metin Oktay ilk takımı Damlacık Gençlikspor kadrosunda bulunuyor.


                Akhisar Güneşspor ile Damlacık Gençlikspor’un 1951 yılında çekilen resmi gören, Hamzaoğlu, Metin Oktay’ı abisi kadar sevdiğini kendisinin de ilk olarak Damlacık Gençlikspor ve ardından İzmirspor ve Galatarasay’a transfer olduğunu belirtip,  “Galatasaray’a transfer olduğum yıl Metin Oktay, kaza geçirmişti. Hayatını kaybetmişti. Galatasaray’a transfer olduğumda benim için örnek alınacak ender insanların arasındaydı. Bende Metin Oktay gibi Galatasaray’da futbol hayatımı sürdürüp noktalamak istiyordum, ama nasip olmadı. Halit Kıvanç bir gün programa gittiğimde, bir anısını anlatmıştı Metin Oktay ile ilgili. “Hamza, o da senin gibi İzmirspor’dan geldi, çok da kuvvetliydi, ancak stoperler onu tekme ile durdurabiliyordu. Ancak Metin Oktay tekmeyi yer, can acısı ile durur ama hiçbir zaman da kalkıp tekme atana bir karşılık vermezdi. Bir gün Metin’e sordum,  herkes sana vuruyor, niçin karşılık vermiyorsun. Verdiği cevap da  “Bakmıyorum abi, ola ki bana tekme atan oyuncuya o can acısıyla o kişiye karşı içimde bir kötülük duymayayım diye, kim olduğuna dahi bakmıyorum. Bu çok çok önemli bir konu, tüm futbolcuların onu örnek almasını diliyorum” dedi Halit Kıvanç ağabeyimiz. Bu gün onun 21. ölüm yıldönümü. Allah mekanını cennet etsin. Gerçekten futbola ve sporcuya yakışır bir insandı. İnşallah onun izinden gidenler çok olur. Bu günde bu 61 yıl öncesi bu resim beni çok duygulandırdı.Teşekkür ediyorum. Sizi tebrik ediyorum” dedi.