Haber Merkezi

Yunanistan Süper Ligi’nde mücadele eden Gümülcine temsilcisi Panthrakikos takımı ile Akhisar Belediyespor’umuz, 13 Ekim 2012 Cumartesi akşamı Gümülcine futbol sahasında karşı karşıya geldi.

Akşam 19:00′da başlayan maçta takımlar puan için değil dostluk, kardeşlik için ter döktü.

Panthrakikos Takım Başkanı Dimitris Celepis ve Akhisar Belediye Spor Genel Menajeri Serkan Düzgün Sıvacı maç öncesinde birbirine futbolcuların imzaladığı formaları dostluk anısına hediye ettiler. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na ise bir plâket takdim edildi.

Dostluk maçının ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı ancak geliştirilen ataklar sonuç vermedi. İkinci yarıda ise iki gol atıldı. İlk golü ev sahibi Panthrakikos maçın 48′ci dakikasında Marama Vahirua ile buldu. Akhisar Belediye Spor, ev sahibinin golüne maçın 78′ci dakikada Diego Costa Lima ile karşılık verdi. Maçın son dakikalarında geliştirilen ataklar sonuç vermedi ve dostluk maçı 1-1 sona erdi.

Maç sonrası iki takım futbolcuları ve yöneticiler birbirlerini tebrik etti, basın mensuplarına sahada maç anısına birlikte omuz omuza poz verdiler.

Dostluk maçı iki takımı da memnun etti


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Pantrahikos Takımı Teknik Direktörü Pandelis Savas ve Akhisar Belediye Spor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçla ilgi düşüncelerini dile getirerek gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Maçla ilgili ilk değerlendirmeyi yapan Hamza Hamzaoğlu, Panthrakikos takımı yönetimine, futbolculara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Hamzaoğlu, Gümülcine’de çok iyi ağırlandıklarını dile getirerek en kısa sürede Panthrakikos takımını ağırlamak istediklerini belirtti.Panthrakikos Takımı Teknik Direktörü Pandelis Savas, kendi takımlarıyla dostluk maçını oynayan Akhisar Belediye Spor takımı yönetimine ve futbolcularına teşekkür etti. Ayrıca, iki takımında sahada dostluk için mücadele verdiğini belirten Savas, emeği geçenleri de tebrik etti.

Dostluk maçı öncesi şehir turu

Gümülcine’ye yorucu yolculuğun ardından Cuma akşamı gelen Akhisar Belediye Spor kafilesi kalacakları otele yerleşti ve dinlenmeye çekildi. Cumartesi günü sabah kahvaltısını otelde yapan kafile, daha sonra kendilerine eşlik eden Çepelli Kartalları Başkanı Erdal Mustafa ile birlikte Gümülcine şehrini gezdiler. Takımımız, şehir turu esnasında Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalini de ziyaret ederek soydaşlarımızla bir araya geldi.

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’dan konuk takıma akşam yemeği

Dostluk maçının ardından Gümülcine futbol sahasında ayrılarak Yassıköy’e hareket etti. Misafir takıma Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı tarafından akşam yemeği verildi. Başkan tarafından verilen yemeğe Panthrakikos takımı yöneticileri, Rodop Amatör Kulüpler Birliği yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı. Sıcak ve samimi bir ortamda yenilen akşam yemeğinde misafir takımı yöneticileri ve futbolcuları belediye yöneticileri ile sohbet ettiler.