Profesyonel futbol hayatında 2002-2003 yılında Konyaspor'a transfer olup ve şampiyon olarak 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi olan ve teknik direktörlük kariyerine 2006-2006 yılında Konyaspor’da yardımcı antrenör olarak başlayan Hamza Hamzaoğlu, bu hafta eski takımıyla karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftasında Pazar günü saat 19.00’da Torku Konyaspor’un konuğu olacak olan Akhisar Belediyespor’da hazırlıkların son aşamasında gelindi.

Konya Yenigün Gazetesine açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Akhisar’ın eski golcüsü Gekas’tan Konyaspor’un durumuna kadar açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, Konyaspor’u hiç unutmadığını söyledi.

-Konyaspor’da zor ve güzel genler geçirdim. Taraftar bizi unutmadı. Bende Konyaspor’u hiç unutmadım. Her zaman değer gördüğüm bir camia

-İki takım içinde önemli karşılaşma. Güzel maç olacağına inanıyorum. Konyaspor bu sezonki hedefine çok yaklaştı. Başaracaklarına olan inancım tam

-Gekas tanığım en iyi forvetlerden birisi. Hak ettiği bir rakam vardı. Biz onu karşılayamadığımız için gitti. Başarılı olmasını isterim. Gekas 1 atsın biz 2 atalım

Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftasında oynanacak Konyaspor-Akhisar Belediyespor maçı öncesi Akhisar Belediyespor’un başarılı Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu Yengün’e özel açıklamalarda bulundu. 2000-2003 yılları arasında Konyaspor forması giyen ve ilk antrenörlük deneyimini Konyaspor’da yardımcı antrenörlük yaparak yaşayan Hamzaoğlu Konyaspor günlerini unutamadığını söyledi.

ZEVKLİ MAÇ OLACAK

Pazar günü Konya’da oynanacak maçı değerlendiren Hamzaoğlu zevkli ve kaliteli bir maç olacağına inandığını söyledi. Hem Konyaspor hem de kendileri açısından maçın çok önemli olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, “Konya alt sıralardan bir an önce kurtulmayı hedeflerken, bizde üst sıralardan kopmamayı amaçlıyoruz. İki iyi takımın mücadelesi olacak. Mücadele düzeyi yüksek zevkli bir karşılaşma olmasını bekliyorum” dedi.

HANGİ BİRİNE ÖNLEM ALAYIM

Konyasporlu futbolculara da değinen Hamzaoğlu, “Konyaspor’un bir çok iyi oyuncusu var. Hleb, Djalma, Hasan Kabze, Gekas. Daha da artırabilirsiniz bu sayıyı. Herhangi bir isme özel önlem almayı planlamıyorum. Zaten çok sayıda iyi oyuncusu var. Hepsine birden önlem almak mümkün değil. Takım oyununu ön planda tutup takım halinde savunma yapmayı planlıyoruz. Zaten bu güne kadar hiçbir maçta rakip oyuncuyla özel önlem almadım” diye konuştu.

GEKAS TANIDIĞIM EN İYİ GOLCÜLERDEN BİRİ

Akhisar Belediyespor’dan sezon başında Konyaspor’a gelen Gekas ile ilgili de konuşan Hamzaoğlu, “Gekıas benim tanığım en iyi golcülerden biri. Kamuoyunda algılandığı gibi Gekas bizden olaylı bir şekilde gitmedi. Hak ettiği bir para vardı. Biz bu parayı veremeyeceğimizi söyledik. Kendisi de ayrılma yolunu seçti. Makul bir şekilde yollarımızı ayırdık. Akhisar Belediyespor’a verdiği emekler için teşekkür ederiz. Aldığı parayı sonuna kadar hak etti. Halen benim için özel bir insan” diye konuştu.

KONYA’YI HİÇ UNUTMADIM

Konyaspor’u da değerlendiren Hamzaoğlu, “Konyaspor bu sezonki hedefine çok yaklaştı. Ben başaracaklarına ve ligde kalacaklarına inanıyorum. Konyaspor’da daha önce hem futbolcu hem de antrenörü olarak çalıştım. Zor ve güzel günlerimiz oldu. Konyaspor’da geçirdiğim günleri hiç unutmadım. Her zaman değer gördüğüm bir camia oldu. Bize karşı sevgisini esirgemeyen Konyaspor taraftarına teşekkür ederim. İnşallah centilmence bir maç olur. Kaybedenin kazananı alkışladığı bir maç olur” dedi.