Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim'den sonra Türk futbolu başarılı bir hoca daha kazandı. Akhisar Belediye'deki hızlı çıkışıyla İmparator'un Milli Takım'daki yardımcılığına kadar yükselen Hamza Hamzaoğlu'nun dileği ise 'Doyamadım' dediği Galatasaray'ın başına geçmek. Günün birinde bunun gerçekleşeceğine inanan genç çalıştırıcı, bulunduğu konumun da kıymetini biliyor.

Hamza Hamzaoğlu, genç nesil denilebilecek teknik adamların yükselen yıldızı... Akhisar Belediye'de elde ettiği başarı, onu Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığına kadar yükseltti. Başarılı hocanın, İmparator'la ilginç bir serüveninin de olduğu ortaya çıktı. Hamzaoğlu, daha önce Terim'in yardımcısı olacakmış ama tek başına yapabileceklerini görmek istemiş.

2011'de üçüncü kez Sarı Kırmızılı takımın başına geçen İmparator, yardımcısı olarak Hamzaoğlu'nu düşünmüş ve bunu da kendisine bildirmiş. Ancak o dönemde başarılı taktisyen takımını bırakıp gitmek istememiş. Bunu, "Tek başıma yapabileceklerimi biliyordum ve bunu ertelemek pek akıllıca olmayacaktı. Ayrıca Akhisar gibi bir kulüp bulabilmek de kolay iş değildi. Bunu da düşünerek Terim'in önerisini değerlendiremedim" diye dile getiriyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun Terim sonrasında Milli Takım'ın başında kalabileceği düşünülse de onun gönlünde başka bir Aslan yatıyor. Günün birinde Galatasaray teknik direktörü olmayı muhakkak ki düşündüğünü ve hedeflediğini Hamzaoğlu daha önceki söyleşilerimizde ifade etmişti. Aynı hedefte yürüyor Hamzaoğlu: "Bunlar, teknik adamlık yapan her futbol adamının doğal özlemleri. Aslında ben Galatasaray'da sadece 4 sezon oynadım. Bunların ikisinde şampiyonluk yaşadım ama Sarı Kırmızılı takıma doyamadım desem yeridir. Dolayısıyla günün birinde teknik direktör olarak bu 4 yılın üzerine yeni süreler koymak tabii ki daha büyük mutluluk olur."