Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ağırladığı Gaziantepspor'u 2-0 mağlup ederek, puanını 9'a çıkardı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "2-0'lık net bir skorlar kazandığımız bir maç var ortada. Bizim için kolay geçmedi. İlk golü erken bulduk ama Gaziantepspor'un da çok önemli atakları oldu. Çok sıkıntılı anlar yaşadık. Gol yemeden oyunu devam ettirebildik. Net bir skorlar sahadan ayrılmak sevindirici. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Elbette hatalarımız, eksiklerimiz var ama önümüzdeki haftalarda bunu telafi edeceğiz. Biz içeride ve dışarıda farklı oyun oynamıyoruz ama bazen rakipler etkili oluyor. Bazen de biz günümüzde olamıyoruz. Bu doğaldır. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda deplasmanda iyi sonuçlar alacağız" dedi.

Kendiler için çok güzel bir galibiyet olduğunu dile getiren Akhisar Belediyesporlu oyuncu Bilal Kısa, "İçeride iki haftadır yenilmiyorduk. Bunu devam ettirmek istiyorduk. Maça arzulu başladık . 1-0'ı yakaladıktan sonra kalan kısımda biraz zorlandık ama 2-0'ı bulunca oyun çözüldü. Bu oyunumuzu deplasmana da yansıtmak istiyoruz. Üst sıraları hedefliyoruz" diye konuştu.

Yeşil-siyahlı ekibin savunma oyuncusu Sonko ise "Geçen haftaki hayal kırıklığından sonra bugün 3 puan almak bizi çok mutlu etti. Evimizde kazanmamız çok iyiydi. Önümüzde çok zor maçlar olacak. Biz bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bugün özellikle teşekkür etmemiz gereken Niasse ve Oğuz'dur. Kendilerine şahsım adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ

Sözlerine Akhisar Belediyespor'u tebrik ederek başlayan Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Gaziantepspor olarak belli bir süreçten geçiyoruz. Sakat futbolcularımız yeni dönmek üzere. Takıma uyum süreci biraz zaman istiyor. Puanlar almaya gelmiştik ama sahada istemediğimiz anlar yaşadık. Hakemler de süper bir performans gösterdi. Kendilerini de tebrik ediyorum." dedi.

Bir gazetecinin, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun kendisine verilen 3 maçlık cezanın kaldırmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Uygun, "Tahkim kurulu oradaki konuşmaları nokta nokta inceledi. Konuşmalarımda herhangi bir kimseyi ne tehdit var, ne bir şey. Maçın hakemi hakkında elbette yorum yapmaya sahibiz. Yoksa bizim burada(basın toplantısında) ne işimiz var.Olayın gerçek yüzünün ortaya çıkması mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Gaziantepsporlu oyuncu Ekrem Dağ, "Maalesef maçta geriye düşünce çevirmek zor oluyor. Ligin başındaGaziantep'e yakışmayan bir konumdayız. Ama önümüze bakıp moralimizi bozmamak lazım. Artık 3 puanlarla tanışmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Kötü oynadıklarını belirten bir diğer Gaziantepsporlu oyuncu Taşkın Çalış, "Buraya 3 puan almak için geldik. Ama istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu maçı artık unutmamız lazım. İnşallah önümüzdeki haftalar 3 puanlarla buluşup bu mağlubiyetleri unutturmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.