Akhisar Belediyespor ile bu hafta son maçına çıkacak olan Hamza Hamzaoğlu Soma'da hayatını kaybedenlere ve ailelerine baş sağlığı diledi.
Spor Toto Süper Lig'de pazar günkü Kasımpaşa maçı ile Akhisar Belediyespor'un başında son maçına çıkacak Hamza Hamzaoğlu, "Bazı insanlara göre erken olabilir ama ben burada misyonumuzu tamamladığımızı düşünüyorum" dedi.

Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dilediğini söyledi. Halen madende bulunanlardan bazılarını sağ kurtarma ihtimali olmasını dilediğini kaydeden Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Dışarda umutla, ümitsiz bir bekleyiş var. Ne kadar zor olduğunu bilmelerine rağmen, evladını, kardeşini, kocasını, babasını bekleyenler var, Allah yardımcıları olsun. Tabii ki tüm kulüplerimiz ve sivil toplum kuruluşlar yardım anlamında ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de burada en yakın Süper Lig ekibi olarak, kendi aramızda konuşarak elimizden geleni yapma anlamında bir karar aldık. Umarım bir nebze olsun acılarını dindirme anlamında bizim de bir katkımız olur. Süper Lig'de bu haftaki maçlarda kombineler iptal edilip, maçlara biletle girilmesi sağlanıp, tüm maçların geliri Soma'ya aktarılabilseydi çok daha iyi olabilirdi. Geç kalınmış değil, belki kulüplerimiz ve federasyon bu konuda bir girişim yapabilir. Gideni geri getiremeyiz ama bir nebzede olsa acılarını paylaşma adına elimizden geleni yapmalıyız. Bu hafta kazanmaktan veya kaybetmekten daha önemli olan şey, inşallah ülke olarak bu durumu sahiplenmek ve bu acıyı paylaşmak."