Celal Bayar Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu ile Akhisar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü 7-10 yaş 6617 öğrencinin fiziksel ve motorik özelliklerini kapsayan E Veritabanı oluşturulması projesi Halil Mandacı İlkokulu Okulu öğrencileri ile devam etti. Öğrencilerin programa yoğun bir katılım gösterdiği bildirildi.

Halil Mandacı Okulu İlkokul 2, 3, 4 ve 5. Sınıf öğrencilerini kapsayan 200 öğrenciye de Akhisar Belediye Spor Salonunda 10 kişilik uzman ekip eşliğinde yetenek testleri yapıldı. İlk olarak görevliler okulda velilere yapılacak testler hakkında geniş bilgiler aktardı. Akhisar Belediyespor Spor Salonunda yapılan testler İlçe Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Gençlik ve Spor Personeli Fehmi Yaman, Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Çağatay Özçelik, Misak-ı Milli Ali Şefik Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Süleyman Caner, Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Önder Soykan, Akhisar Belediyespor’dan görevli Harun Yılmaz, İrfan Gürmen, Yasin Elinol, Hüseyin Elibol, Erdoğan İğici, Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli Erkan Poğaçacı’nın katılımı ile gerçekleşti.

SONUÇLAR HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

E veritabanı sayesinde öğrenciler hem fiziksel hem de motorik özelliklerini sıralamaya koyarak hangi spor dallarında daha yetenekli ve başarılı olabileceklerini önceden belirleneceği bildirildi.  Bu sonuçları aileler ve Akhisar Belediyesi ile paylaşarak, çocukların başarılı oldukları dallarda yaz ve kış spor okullarıyla da destekleyerek gelişmeleri planlanıyor. Türkiye’de ilk kez Akhisar’da yapılan projeye duyarlı yaklaşan ailelerde özellikle bu girişimi sağlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya teşekkür etti. Öte yandan çocukların hangi spor dallarında daha başarılı olacağı hakkında detayların Haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.