5-7 Şubat tarihleri arasında Manisa’da yapılan Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Akhisar Belediye Gençlikspor güreş takımı rüzgarı esti.


25 il’in mücadele ettiği şampiyonada Akhisar Belediyespor güreş takımı, takım halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ardından 2. oldu.


Müsabakalarda Manisa’yı tek temsil eden güreş takımı 13 sporcu ile katıldığı turnuvadan 8 madalya kazandı ve Türkiye şampiyonasında 10 sporcu ile mücadele etme hakkı elde etti.


120 Kg Mümin Kırca 1.74 Kg Furkan Bayrak 2.74 Kg Adem Duman 3.55 Kg Harun Başaran 3.60 Kg Emircan Demirer 3.96 Kg Kemal Kurnaz 3.85 Kg Ali Cengiz 3.

120 Kg Kamil Büyüktanrıverdi 3. Olmuşlardır.


Müsabakaları izlemeye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 74 kg final müsabakasını izledikten sonra derece yapan sporculara madalyalarını takdim etti ve bu siklette 2 Akhisarlı sporcu, 29 sporcu arasında Furkan Bayrak 2. Adem Duman ise 3. olarak madalyalarını Suat Kılıç’tan aldılar. Daha sonra güreş takımımızı tebrik eden ve takımımızla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Spor Bakanı Suat Kılıç güreş takımımıza başarılar diledi.
Güreş takımı antrenörü İsmail Göze 8-10 Mart tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına iddialı bir şekilde hazırlıklarını ve buradan en güzel sonuçlarla döneceklerini kaydetti.