Türkiye’ye Samsunspor formasıyla tanıttı kendini. Başarılıydı, maliyeti hayli uygundu. Ancak talibi çıkmayınca kısa bir İspanya macerası yaşadı, ardından Akhisar’a geldi.

Yine başarılıydı, 15 maçta 12 gol attı. Yine maliyeti uygundu. Adı ligin büyükleriyle de anıldı ama Konya’nın yolunu tuttu, bu kez 13 gol buldu. Performansı malum... Ve tekrar Akhisar’a döndü. Şimdi Akhisar zirve ortaklarından biriyse bunda Gekas’ın, Gekas da bu forma ulaştıysa ona tanınan özgürlüklerin payı büyük.

Fenerbahçe maçından sonra Akhisar Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın, “Biz Gekas’ı, Gekas bizi taşıyor” sözleri de aslında bir ipucu niteliğindeydi. Çünkü işin sezon başına kadar uzanan bir öyküsü var. Yunan yıldızın adı Akhisar ile anıldığında yönetim ilginç bir hamle yapıyor ve takıma da danışıyor. Özetle, “Gekas’ı istiyoruz ve çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Ancak takımın tavan fiyatından bağımsız bir ücret alacak: 900 bin Euro. Hakkınızı helal eder, kabul eder misiniz?” deniliyor futbolcu arkadaşlarına. Onlar da kalitesini bildikleri, insanlığına kefil oldukları Gekas’a ‘onay’ veriyor.

Sadece bu da değil aslında. Yaşının (34) getirdiği bir fizik sorunu var ve Gekas’ın çok antrenman sevmediği de biliniyor. O nedenle bir ayar da teknik heyet çekiyor ve golcünün takıma oranla izin sayısı bazen 2-3 güne çıkarken arada memleketi Yunanistan’a kısa yolculuklarına bile taktik idmanlarda mutlaka olması şartıyla izin çıkıyor. Gekas asla bu ayrıcalığın tadını kaçırmıyor, arkadaşları ve hocaları onu, o da Türkiye’de ulaştığı 40 golle Akhisar’ı taşıyor. Bu model başka bir kulüpte yaşanır mı bilinmez ama başarının sadece antrenman metotlarıyla olmadığını da Akhisar’ın idarecileri kanıtlıyor.  
 

Akhisar’ın golcüsü Gekas’la Fenerbahçe’nin bu sezon attığı gol sayısı eşit: 7. Yunan golcüyü  6 hafta sonunda 11 diğer  Süper Lig takımı da geçemedi.

Gekas, Avrupa’nın yıldızlarıyla yarışıyor. İspanya Ligi’nde Messi’nin 7 golü bulunuyor. İtalya’da 6’şar gollü Callejon, Tevez ve Honda da Gekas’ın gerisinde. Bundesliga’da da yalnızca Götze 6 golle Yunan forvete yaklaşabildi.