Türkiye’de  136 şubesi olan Köfteci Ramiz’in sahipleri arasında bulunan,  Akhisarspor’da  futbol oynamış, Avukatlık yapan Türkiye Futbol  Federasyonu Üst Klasman temsilciliğini 11 yıldır aralıksız sürdüren Birtan Taşkınlar’a Türkiye Futbol  Adamları Derneği genel merkezi tarafından geleneksel ödül töreninde  “Yılın Gözlemci-Temsilcisi” ödülü verildi.

İstanbul Park  Boshporus otelde düzenlenen  geleneksel ödül töreninde, Akhisar TÜRFAD Şubesi  Başkanı eski belediye başkanı Hüsnü Kahraman’ın elinden  ödülünü alan  58 yaşındaki Birtan Taşkınlar, son olarak   güvenlik nedeni ile ertelenen  Galatasaray-Fenerbahçe maçının da gözlemcisi idi. Son yıllarda  özellikle  derbi maçlarında görev alan  Birtan Taşkınlar, Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarının her ikisinde de, Beşiktaş-Trabzon  maçlarının da  da görevlendirildi.

Birtan Taşkınlar  Ramiz Gıda A.Ş.  de  ağabeyleri  Birol, Bircan, kardeşi Bülent ile  yönetim kurulunda görev  yapıyor. 

Birtan Taşkınlar 1958 yılında Akhisar’da doğdu. İlk,Orta ve Lise tahsilini  Akhisar’da yaptı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Askerlik görevini yaptıktan sonra  Akhisar’da serbest  Avukatlık yapıyor.  Evli, biri erkek biri kız 2 çocuğu bulunuyor.