Akhisarpress.com

 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan iade-i ziyaretlerine Taraftarlar Derneği ile devam etti. Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uz ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan İlçe Emniyet Müdürü Turhan, dernek mensupları ile futbol konuştu. 

 

Ziyarete ilk konuşmayı Akhisarspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Uz yaptı, Başkan, Uz, “ Öncelikle değerli müdürümüze bizleri sayıp geldiği için yönetimim adına teşekkür ediyorum. Biz dernek olarak faaliyete geçtiğimiz günden bu yana bir çok kurumu ve siyasi partiyi ziyaret ettik, Ancak hiç kimse iade-i ziyaret yapmaya tenezzül etmedi. Bu yüzden Bu ziyaretiniz bizler için oldukça onurlandırıcı oldu. Tekrar teşekkür ediyorum.” 

Nihat Uz’un konuşmasının ardından dernek yöneticileri Futbolda istenmeyen hareketleri ve huzursuz edici durumlardan duydukları rahatsızlıkları Emniyet Müdürü Turhan ile paylaştı.


Taraftarın her türlüsünü meslek itibariyle gördüğünü belirten Emniyet Müdürü Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Ben Sporcunun Zeki Çevik Aynı Zamanda Ahlaklısını severim” sözü ile başladı. Emniyet Müdürü Turhan, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü sadece sporcular için değil Taraftarlar içinde geçerli. Çünkü Sahadaki 12. Adam Taraftarlardır. Sizler maçlara çoğunlukla aileleriniz ile geliyorsunuz bu tabi ki de çok güzel bir davranış ve sosyalleşmedir. Belirttiğiniz gibi Futbolda olmazsa olmazlardandır taraftar, bunun keşke hiç olmasa ama maalesef küfür edeni de var, içki içeni de..

 

Bu konuda anlatmak istediğim yani benim kendi şahsi düşüncem şudur; Açıkçası ben hiçbir konuda ayrı gayrı olunmasını destekleyen birisi değilim. Sizlerin de diğer taraftar gurubu ile ayrı olmanız doğru değil, Sonuçta herkes o sahaya bir takımı desteklemek için geliyor. Onların yaptığı bazı yanlış hareketler olmakta bunun bizde farkındayız ve gereken önlemleri de aldırıyoruz. Ancak Futbola heyecanda gerek, Taraftar dediğin içinde heyecanlı gençleri de barındırmalı, Aksi takdirde bunun bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum” dedi.