Türkiye Basketbol Erkekler 2.Ligi (TB2L) 11.haftanın son maçında Darüşşafaka’ya konuk olan Akhisar Belediyespor normal sürede 72-72 biten maçı, uzatmalarda 87-80 kaybetti.

Akhisar Belediyespor’un Darüşşafaka arasında oynanan ayrıca TBF Tv’den naklen yayınlanan maç Ayhan Şahenk Spor Salonunu dolduran spor severler için seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahip oldu.

Karşılaşmanın 1. Periyodu 17 – 16 Darüşşafaka’nın üstünlüğü ile geçildi. İkinçi çeyrekte 26 – 32 Akhisar Belediyespor öndeyken Akhisar antrenörü Zafer Aktaş teknik faul aldı. Serdar ve Can’ın sayıları ile takımı sırtlayarak ikinci çeyreği 28- 44 önde geçen takım Akhisar Belediyespor oldu.

İlk yarının en iyi oyuncuları Morrow ile Tyrone’du. 3. Çeyrek her iki takım için son derece gergin geçti. Her iki takım oyuncularının faullerine teknik adamların oyunu gerginleştirmeleri eklenince Tryone 3. Çeyrek sonunda 5 faul alarak oyundan çıktı. 3. Çeyrek 47 – 55 sona erdi. Akhisar Belediyespor Darrius Morrow ile 3. Periyoda başladıysa da maçın bitimine 7 dakika kala bu oyuncu da 5 faul ile dışarda kaldı.

2 ve 3. Periyotta gerek Tyrone gerekse Morrow’un arka arkaya aldığı fauller ve oyunun sertleşmiş olmasına rağmen oyuna müdahale ederek bu iki oyuncuyu kenara almayan Akhisar Belediyespor kenar yönetimi son periyodu Amerikalı uzunlarının yokluğunda oynamak zorunda kaldı.

Güven, Levent, Can ve Serdar’ın gayretleri farkın kapanmasına engel olamadı. Maç’ın normal süre 72-72 biterken uzatmada; Amerikalılar’dan yoksun devler Darüşafakaya mağlup oldular. Böylelikle 18 sayı önde giden Akhisar Belediyespor maçı 87-80 kaybetmiş oldu.

Maçın yıldızı 23 sayı atan Darüşafaka oyuncusu Marcus olurken, Cihan Amasyalı da galibiyetin bir diğer mimarı oldu. Akhisar Belediyespor’da Tyrone 17 Morrow 14 Can ve Mert 11’er sayı ile oynadılar.