“Ben hedefleri  olan  biriyim. Bu güne kadar  hiçbir kimsenin  desteği olmadan geldim. Akhisar gönül bağı olarak  benim için farklıydı. Hiç kimseye kırgın değilim.” Derken, oğluna  sıkı sıkı sarılan  5 erkek çocuk annesi  Rukiye Arslan, “Allah herkese Cihat gibi hayırlı bir evlat versin” dedi.
 
Cihat Arslan ile Akhisar’la aynı gün kurtuluşu olan Gömeç’te, ağabeyi belediye başkanı Kazım Arslan ve dostları ile sohbet ederken Belediyenin  arka bahçesinde bir araya geldik.
 
Ayrı bir masaya geçerek, Arslan hemen konuya girdi.“Akhisar’dan ayrıldıktan sonra ilk ve son defa konuşacağım. Kamu oyunun bazı gerçekleri bilmesini istiyorum. Ben her zaman söylediğim gibi hedefleri olan biriyim. Geçtiğimiz sezon ligi başarılı bir şekilde 8. Sırada bitirdik. Fakat ligin ilk yarısında  topladığımız 29 puanlık başarıyı, ikinci yarıda yapamadık 17 puanda kaldık. Bu sezon benim açımdan başarı 8. Sıranın üstünde  olmaktır.”
 
Geçen sezonki son Osmanlı maçının kırılma noktası olduğunu, seyircilerle yaşanan olumsuz diyalogda hatalı olduğunu söyleyen Cihat Arslan, “Daha başarılı bir sezon  geçirmek için yetenekli nokta transferler yapılmasını gerçekleştiremedik. Transferde geç kaldık. Geçen sezon kiralık olan Sami kamp dönemlerinin sonunda takıma  katıldı. Çok iyi bir defans oyuncusu olan Douglao,  geçtiğimiz sezon sakatlanınca oynadığımız maçlarda sadece 1 galibiyet alabildik. Sakatlıklar ve cezalar da, en az yapacağımız transferler giden Merter,  İsmail  gibi olmalı idi. Yabancı bir stoper  alınmasını arzu etmiştim. Başkan transferin bittiğini söyledi”
 
Grbic’in transferinde kendisinin hata yaptığını, Merter ve İsmail’in takımda kalmasını istediğini, son transfer Özer’in alındığından haberi olmadığını, belirten Cihat Arslan, “Bu şartlarda, geçtiğimiz sezonki puan cetvelinden üst sıralarda bitirememiz bende, yönetim ile fikir ve hedef olarak derin ayrılıklar olduğu kanaati uyandırdı. Takıma inanmayan hoca olarak hem kariyerime, hem de gönül bağım olan Akhisar’a zarar verecekti. Üzgünüm ama her açıdan hayırlı olacağını düşünüyorum.”
 
Akhisar Belediyespor’un örnek bir kulüp olarak çok iyi yönetildiğini,  göreve gelen Tolunay Kafkas hocanın çok değerli olduğunu, sevindiğini söyleyen Arslan, “ Eğitim Dairesinde görev yaptığı zaman Tolunay hoca bizlere her açıdan çok büyük katkılar sağladı. Akhisar’a çok iyi hizmetler vereceğine ve başarılara taşıyacağına inanıyorum.”
 
Darbe girişimi sonucu basında Feto’cular arasına sokulmak istendiğinin hatırlatılmasına  cevap verdiğini söyleyen Cihat Arslan, “PKK etnik kimliği, Feto’da  dini kullanarak  güzel ülkemizi karanlığa götürmek istediler. Fakat görüldü ki bu ülkeyi kimse bölemeyecek. Yine tekrarlıyorum. Elinde silahla kim bu milletin kanını döküyor ve halkın seçtiği Cumhurbaşkanına ve demokrasiye karşı çıkıyorsa Allah belalarını versin. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur.
 
Bu güne kadar  hiçbir kimse ve kurumun  desteği ile  değil  tırnaklarımla  buralara geldim.  Maddi manevi kimseye borcum yok. Paraya önem veren biri değilim. Akhisar’da Süper ligin en az para alan ekibiydik. Bizim için para öncelikli değildi. Alacaklarımızdan vazgeçtik. Çalışmadığımız bir günün parasını almadık. Hayatımda kimseye borcum yok. Gömeç’te kime sorarsanız sorun, beni de, ağabeyim ve kardeşlerimi de.”
 
Cihat  ile Gömeç belediye başkanı ağabeyi Kazım Arslan ile  tarihi Belediye binasının önünde  resim çektirip, 5 erkek çocuk annesi Rukiye Arslan’ın yaşadığı  eve giderken, Cihat Arslan, “Babam öldüğü zaman  ağabeyim 18, ben 16, Faysal, 10, Selçuk 2,5, Emrah 1,5 yaşında yetim kaldık.  Annem çok zor şartlar altında bize sahip çıktı. Her zaman annemin yanında oldum. Babam aldığı kredi ile evimizi yaptırdı. Fakat içine girdiği anda hastalandı. Sefasını süremedi.  Evin borcunu ödedim. Üstüne bir kat daha yaparak kardeşimi annemin üzerine evlendirdik ve yerleştirdik.”
 
Eve geldiğimizde anne Rukiye hanım bizi kapıda karşıladı.  Cihat Arslan kendisinin, babasının, annesinin ve diğer kardeşlerinin resimlerini gösterirken,  Rukiye anne oğlu Cihat’a sıkı sıkı sarılıp, “Allah herkese Cihat gibi evlat versin. Onun hakkını bende kardeşleri de ödeyemeyiz. Cihat’ıma, eşine,  iki pırlanta gibi oğlu Hamza ve Ahmet ile birlikte Allah hepimize huzur ve sağlık versin” derken,
 
Cihat Arslan, “ Her evladın annesine yapması gerekenleri yaptım. Benim annem olduğun için Allaha dua ediyorum.” Dedi.
 
 
Gömeç’te Cihat Arslan ile vedalaşırken, “Bu konuları ilk ve son defa konuştum. Akhisar Belediyespor’a başarılar diliyorum. Dostlarımla her zaman ilişkilerimi sürdüreceğim. Akhisar’a duygusal bağım, formasını giydiğim günlerden beri devam ediyor ve edecektir.” Dedi. (Haldun Akyüz)