Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, 1 mayıs pazar günü deplasmanda Medicana Sivasspor ile oynacakları karşılaşmaya ilişkin, "Tehlikeli bir maç, ama bizimde ilk altıya girme durumumuz var. Kazanmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi göstermemiz gerekiyor. Bunun için sahaya çıkacağız" dedi. 

Akhisar Belediyespor, 2 günlük iznin ardından, Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde teknik direktör Cihat Arslan yönetiminde hafta sonu oynayacakları Medicana Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı. 

Antrenman öncesinde gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Arslan, Beşiktaş karşısında alınan sonuçtan memnun kaldığını her iki takımında kazanabileceği bir maçın beraberlik ile sonuçlandığını kaydetti. Her iki takımında üst yüzey bir futbol oynadığını dile getiren Arslan, "Kazanıp kazanmamak her iki taraf için de önemi, ancak eminimki bu maçı izleyenler futbola doymuştur." dedi. 
Beşiktaş maçını geride bıraktıklarını dile getiren Arslan Medicana Sivasspor maçı ile ilgili şunları söyledi: 

"Medicana Sivasspor uzun yıllardan bu yana süper lig'de mücadele eden önemli bir camia. Lig'den düşmemek adına büyük mücadele veriyor. Baktığınız zaman alt sıraları ilgilendiren bir maç. Rakibimizin bulunduğu zorlu pozisyona saygı duyuyoruz. Ama öncelikle hem kendimize hemde diğer rakiplerimize saygımızdan dolayı sahaya çıkıp bu maçı kazanmak için elimizden gelen en iyi mücadeleyi vereceğiz. Çünkü bizimde ligi ilk altının içerisinde bitirme gibi bir pozisyonumuz var ve bunu korumak istiyoruz. Ancak bu maçın çok zorlu geçeceğinin de farkındayız, çünkü bu maç Medicana Sivasspor'un da son şanslarından bir tanesi. " 

Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Caner Osmanpaşa'nın cezalı olduğunu hatırlatan Arslan, onun yerine İsmail Konuk'a görev verileceğini dile getirdi. 
Düz koşu ve ısınma hareketleri ile gerçekleştirilen antrenmana N'Guémo izinli olduğu için katılmazken, sakatlığı süren Onur Ayık ise takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştı.