Akhisar Belediye’nin kaptanı Çağdaş Atan Lig Radyo da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol’a bağlanarak kariyeri ve Akhisar’a kadar yorumlarda bulundu.
Akhisar kulübünün diğer takımlardan farkı nedir?

Takımın bütününe baktığınız zaman tam bir aile ortamı bulunuyor. Biz kaptanlar Emrah-Oğuz ve ben hiyerarşik düzeni yarattık küçükler büyüklerine saygılı, büyükler küçüklerine sevgili davranarak harika bir ortam yakaladık. Tatsızlık olmadan fazla sorunlar yaşamadan sezonu iyi tamamladık.

Hamza Hamzaoğlu ayrılıyor oyuncular olarak ne düşünüyorsunuz?

Hocamıza saygımız sonsuzdur abi kardeş çerçevesinde saygımızı yitirmeden büyük bir sabırla bizleri çok iyi yönlendirdi. Hatalarımız olsa bile bazı şeyleri tolöre ederek bizleri idare etti. Hamza hoca 3.5 senede inanılmaz işer yaptı. Akhisar ilçesine tarihi şeyler yaşattı. Hayal bile edilmeyecek tarihi ilklerle başarıyı yakalamayı başardı. Artık zamanı geldiğini düşündüğü için milli takımla devam edecek ve çok başarılı olacağını düşünüyorum. Biz oyuncular için üzgünüz ama hoca çok daha başarılar yakalayacaktır.

YÖNETİMİMİZ, BAŞKANIMIZ ÇOK BAŞARILI

Kulübün ödemeleri çok düzenli ve biz oyuncular olarak kaliteli bir yönetim ile çalışıyoruz. Mesela ligin son sırasında bir devre boyunca kalmamıza rağmen ödemeler hiç aksatılmadı. Hüseyin başkan görünmeyen kahramanlardan bir tanesidir. Avrupa geçmişimde olduğu için takımları biliyorum başkanı 2-3 ayda bir görürdük aslında doğru olanda budur. Hocamız hep bize söyler’’Biz başarılı olduğumuz zaman başkanımız bizim yanımızda değil, başarısız olduğumuz zaman başkanımız yanımızdaydı’’ demişti ve bizde yüzünü kara çıkartmadık.

COTTBUS'UN DÜŞMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM

E.Cotbus Alman 3.ligine düştü ve çok üzüldüm. Yakın zamanda onlara telefon ettim ve bana geri gelmek isteyip istemediğimi sordu ama ben Akhisar da mutlu olduğumu söyleyerek reddettim. 200.000 nüfuslu ve şimdi ki takımıma çok benziyorlar düştükleri için çok üzüldüm ve inşallah toparlayıp eski günlerine dönerler.

HATALARIM OLDU

Trabzon da oynarken kendi adıma çok güzel geçirdim ve kariyerimin en iyi döneminde benimle devam etmek isterken gelen teklif Avrupa dan olunca karar vererek ayrıldım. Beşiktaş dan ayrıldıktan sonra kendimi tekrar ispat etmek için giderek kaliteli oyuncu olduğumu göstermek istedim. Cottbus’a gitmek biraz hata olsa da daha sonra Basel ile başarımı taçlandırdım. 2 sene şampiyonluk ve şampiyonlar ligi tecrübeleri çok keyifliydi. 

MURAT YAKIN BASEL'DE ÇOK BAŞARILI

Murat Yakın benim dönemimde Thun takımını çalıştırıyordu. Devamlı karşılardık ve kardeşi Hakan Yakın da Basel de olduğu için sıkça beraber oluyorduk. Onun şansı oturmuş bir kadronun başına gelmesiydi. Frey, Huggel ve takım kaptanları çok yetenekli oyunculardı. Daha sonra alt yapıdan Shaqiri, Xhaka gibi oyuncuları yetiştirerek iyi paralar kazandılar. Murat hocanın başarısından da çok gurur duyuyorum ve bende bu takımda olduğum için çok şanslıydım.

ALKIŞ ÇOK BÜYÜTÜLMEMELİ

Türkiye de alkış hadisesini kim yapabilir diye sorsalar herkes bizi gösterirdi. Tesadüf bizim maçımıza denk gelmesiydi. Hocamız ve futbolcu arkadaşlar düşündük ve kutlayarak alkışladık. Aslında normal bir örnekti ama son dönemde Türkiye de olaylar çok ciddi derecede çıktığı için umarım fair play anlamında güzel bir örnek olmuştur.

TEKNİK ADAM VEYA İDARİ MENAJER OLACAĞIM

2-3 yıl daha oynamayı düşünüyorum. Akhisar da futbolu bırakmayı çok istiyorum Daha sonra yurt dışı deneyimlerimi gösterebileceğim idari veya teknik düzeyde yapmak istediğim çok şey var. Hayal ettiğim çok şeyler daha olduğumu düşünüyorum. Mesela Çarşamba günü izin alarak şampiyonlar ligi finaline giderek yerinde izlenimler sağlamak istiyorum. 

YURT DIŞI OLABİLİR

Yabancı dilim var eski takımlarda dönebilirim ve kariyerimde daha yaşayacağım çok şey olduğunu biliyorum.