Akhisarpress.com - Basketbol 2. Liginde lider Darüşşafaka, Akhisar Belediyespqor’u hakem üçlüsünü de arkasına alarak 5 sayı farkla 64-59 yendi.Şeref tribününden saygısız bir şekilde oturan İbrahim Kutluay, Darüşşafaka koçu Orhun Ene’nin etkilediği hakemler, verdikleri ters kararlarla Akhisar basketbol severleri adeta çıldırttı.

Akhisar gibi bir ilçede bu basketbol sevgisini gören, İbrahim Kutluay gibi Türkiye sınırları dışında basketbol oynayan bir kişinin, yine Türkiye basketbol dünyasında ismi olan Orhun Ene’nin hakemleri etkilemek için çaba sarf etmeleri sporseverler tarafından bayağı manidar karşılandı.

Akhisar Belediye Dominigue Giovanni Wise, Özgür Önver, Darrius Dalton Morrow, Hakan Yaapar ve Yiğit Can Vardar ilk 5 ile maça başlarken, Konuk Darüşşafaka Erbil Eroğlu, Nedim Yücel, Mehmet Ersin Görkem, Lynn Terence Greer, Mehmet Nezih Özsakir ilk beşi ile maça başladı.

İlk çeyreğin 5. Dakikası konuk takımın 9-5 üstünlüğü ile, ilk çeyrek sonunda da Darüşşafaka 3 sayı farkla 19-16 2. Çeyreğe başladı. 2. Çeyrekte Akhisar iyi mücadele ederek 3 sayılık farkı kapadı devre 30-30 berabere bitti. 3. Ve 4. Çeyreklerde hakemler ortaya çıktı. 2 kez birbirlerini açığa düşüren düdükler çaldılar. Müsabakanın baş hakami, koç Orhun Ene’ye dönerek, “Bari sen yapma bu kadar itiraz” dediği duyuldu. 3. Çeyreği Akhisar 3 sayı, 4. Çeyreği de 2 sayı farkla geride tamamlayınca maçtan 5 sayı farkla yenik ayrıldı.

Basketbol 2. Ligin 15. Haftası sonunda Darüşşafaka lider olarak 27 puana ulaşırken, Akhisar Belediyespor 24 puanla 5. Sırada bulunuyor.

AKHİSAR BELEDİYESPOR = 59
DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ = 64

SALON=AKHİSAR BELEDİYE

HAKEMLER= CAN ATSÜREN (BAŞ HAKEM), SERKAN SERT (YARDIMCI HAKEM), CAN MAVİSU (YARDICI HAKEM)

AKHİSAR BELEDİYESPOR= Fatih Eravcı, Emre Özpulat (2 Sayı), Berk Canan, Levent Demirci (2 Sayı), Mert Eken (7 Sayı), Dominigue Giovanni Wise (18 Sayı),Özgür Önver (2 Sayı), Can Terzioğlu (2 Sayı), Emre Tunca, Darrius Dalton Morrow (13 Sayı), Hakan Yapar (13 Sayı), Yiğit Can Vardar

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ= Erbil Eroğlu (3 Sayı), Nedim Yücel (8 Sayı) , Metin Türen ( 5 Sayı), Lawrence Edward Roberts (5 Sayı), Mehmet Ersin Görkem (11 Sayı), Lynn Terence Greer (27 Sayı), Adem Ören, Gökper Gen, Cihan Mumcuoğulları (2 Sayı), Gökhan Sunter (3 Sayı), Mehmet Nezih Özbakir, Tuğberk Gedikli

1. Çeyrek = 16-19
2. Çeyrek = 14-11 DEVRE= 30-30
3. Çeyrek = 14-17
4. Çeyrek =15-17

MAÇ SONU = 59-64