Akhisarpress.com

 

Futbol takımlarının gazete spor sayfalarında yer aldıkları haberlere ilişkin, Temmuz ayı raporunu açıklayan Interpress’in verilerine göre Bank Asya 1. Lig’in geçtiğimiz sezon şampiyonu Akhisar Belediyespor, 500 haberle son sırada yer aldı.


Yine Akhisar Belediyespor gibi Bank Asya’dan Süper Lig’e yükselen takımlar içinde Kasımpaşa 1.528 haberle dikkat çekerken, Elazığspor'da hakkında 1.159 haber yayınlandı.  


Galatasaray’ın faaliyet gösterdiği tüm spor dalları dahil, transfer haberleri başta olmak üzere, toplam 7.115 haberde isminin yer aldığı belirlendi. İkinci sırada 6.912 haber ile Fenerbahçe bulunurken, Beşiktaş kulübü de yeni transfer çalışmalarının yer aldığı 6.709 haberle üçüncü oldu. 


Aynı listede Trabzonspor isminin geçtiği 6.518 haberle geçtiğimiz ay dördüncü sırayı alırken, Kayserispor 3.274 haberle beşinci oldu. Yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Bursaspor, isminin yer aldığı 3.241 haberle altıncı, Ülkemizi yıllar sonra UEFA'da temsil etme hakkını yakalayan Eskişehirspor'da 2.568 haberle yedinci sırayı aldı.


Bazı blog ve sosyal paylaşım sayfalarında ise bu konu hakkında, Akhisar’daki yerel gazetecilik yapan ve ulusal medyaya haber gönderen kişilerin ve Akhisar Belediyespor’un basın tanıtımının yetersiz olduğu Almanya’daki hazırlık maçları ve kamp döneminin bile Alman medyası tarafından takip edilebildiği yazıları yer aldı.