Akhisar Belediyespor'un eski kalecisi Oğuz Dağlaroğlu'nun sahibi olduğu Kinowa adlı at, fırtına gibi esiyor! Önceki gün 106 bin TL ikramiyeli Fehmi Simsaroğlu Koşusu'nu da kazanan Kinowa, 10 aylık yarış kariyerinde Dağlaroğlu'na 692 bin 500 TL kazandırdı.

Fenerbahçe altyapısından yetişen ve 1999-2003 yılları arasında sarı lacivertli kaleyi koruyan Oğuz Dağlaroğlu'nun sahibi olduğu Kinowa adlı at, kazanmaya ve kazandırmaya devam ediyor.

Jokeyi Akın Sözen ile girdiği yarışlarda fırtına gibi esen Kinowa, önceki gün İzmir Şirinyer Hipodromu'nda koşulan 106 bin lira ikramiyeli Fehmi Simsaroğlu Koşusu'na da birinci bitirdi.

10 AYDA 692 BİN 500 TL KAZANDI

'yarisdergisi.com.'un haberine göre, yarış hayatına 30 Mayıs 2015 tarihinde İzmir’de başlayan Kinowa, bugüne dek start aldığı 9 yarışta 8 birincilik ve 1 kez de ikincilik elde ederken toplam 692 bin 500 TL kazanç elde etti.

Halen Spor Toto 2. Lig takımlarından Sarıyer'in kalesini koruyan Oğuz Dağlaroğlu, Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) resmi sitesine verdiği röportajda atlara olan merakını anlattı...

Atlara merakınız nereden geliyor?

Biz aslında atçılığa, yıllar önce dedemin vasıtasıyla başladık. Annemin babası, Adana’da annemin ve teyzemin üzerine yıllarca, şimdiki Adana Havalimanı’nın olduğu yerde bulunan hipodromda at koşmuş. Dolayısıyla, aileden gelen atlara karşı bir kan bağımız var. O zamanlar ailemiz adına koşan atlar arasında Özgen, Sezgin ve Memoş’u sayabiliriz.

At almak nereden aklınıza geldi?

Ben hayatımı futbola yönlendirdim ve artık bu sporunda son evrelerini yaşadığımdan, bir hobi bir keyif olarak 4 yıl önce atçılığa adım attım. Bu işe girmem, Akhisarspor’dan takım arkadaşım Sertan Vardar sayesinde olmuştur. Sertan, İzmir Buca’lı olduğundan ve atlarla iç içe büyüdüğünden dolayı, atlara ve yarışçılığa hep sempatisi vardı. Takımımız Akhisar Belediyespor PTT 2. Lig’de mücadele ederken Sertan bir gün bana “Oğuz eğer bu sene şampiyon olursak ortak bir at alalım mı?” diye sormuştu. Ben de "neden olmasın” dedim. Nitekim bizde o yıl şampiyon olduk Spor Toto Süper Lige çıktık. İlk ortak atımız olan Bitirim Karınca’yı koşmaya başladık. Bitirim Karınca da çok başarılı yarışlar koştu ve keyif yaşattı.

"ATLAR BENİM İÇİN BÜYÜK BİR HEYECAN KAYNAĞI"

Atları nasıl tanımlarsınız?
Atlar benim için büyük bir heyecan kaynağı. Atçılıkta hayallerin sonu tabii ki yok. Atlarla daha çok vakit geçirdiğinizde, bu özel varlıklara olan bağlılığınız kat kat artıyor. Ve büyük hayallere de bu bağlılık zemin hazırlıyor.

Kinowa ismini kim koydu? Anlamı nedir?
Kinowa ismini babam koydu atımıza. Onun zamanda yayımlanan bir çizgi roman kahramanının ismi KINOWA. Uğurlu da geldi bu isim atımıza, babama teşekkür ederim.

Oğuz Dağlaroğlu’nun atçılıktaki hedefi nedir?

Tabii ki her atçının en büyük hayali Gazi Koşusu’dur. Tabiki bizimde bu koşuyu kazanmak gibi bir hayalimiz var. Ancak Kinowa hep kumda start aldı ve kazandı. Bunun için çok büyük bir beklentim yok. Sürekliliğimiz olsun, sahada koşan 1-2 atımız olsun ve bize heyecan yaşatsın o bana yeter. Şu anda 'Çak Turbo' isimli Arap dişi tayımız var. Bizim gibi spor ve sanat camiasından insanlara çekinmeden gelip at sahibi olmalarını tavsiye ediyorum.