Akhisar Belediyespor Antrenörü Cihat Arslan Antrenman öncesinde basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Akhisar Teknik Direktörü Cihat Arslan basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Kasımpaşa maçındaki mağlubiyete üzüldüklerini, en kısa sürede toparlanarak tekrardan kazanmaya devam eden Akhisar’ı yaratacaklarını bildirdi.

Kasımpaşa maçının değerlendirmesini yapan Cihat Arslan; “ İyi bir gidişat vardı, çok iyi bir çizgi yakalamıştık bunun devamını Kasımpaşa maçında arzu ediyorduk. Ahmet Cebe pozisyonunda kırmızı kartta verebilirdi. Penaltı kaçırdılar. Hakemlerin arkasına sığınmakta istemiyoruz. Penaltı pozisyonunda kırmızı kart çıkabilirdi, kırmızı kart vermedikten sonra hakem hep bizim aleyhimizde çalmaya başladı. 1–1’lik golde de Sami’ye yapılan yüzde yüz fauldü. Mağlubiyetler zor olsa da çıkaracağımız dersler var. Zor bir fikstür sürecine girdik.  Bursa, Beşiktaş ve Sivas maçları zorlu geçecek. Kasımpaşa maçında da görüldü ki herkes bizden çekiniyor. Kasımpaşa’da son golü attıktan sonra tamamen defansif anlamda oynamaya başladı. Takımların bizden çekiniyor olması bizim açımızdan güzellik. Çekinecek bir takım haline yine geleceğiz.” Dedi.

Douglao ve Custodio’nun eksikliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan; “Daglao’nun ve Gustodio’nun yokluğundan mağlup olduk desem yanlış olur ama Türkiye liginin en iyi stoperlerinden biridir. Bir yanlış varsa suçu futbolculardan önce kendimde ararım. Bireysel olarak futbolculara yüklemem yanlış olur. Daglao ve Gustodio lider oyuncular onların yokluğu muhakkak hissedilmiştir.” Dedi.

Cihat Arslan’ın vermiş olduğu bir röportajında kötü günlerden bahsetmesi üzerine sorulan soruya, Kasımpaşa maçından önce verilmiş bir röportaj olduğunu dile getirerek; “Futbolda kötü günler illaki olacak. Büyük takımlarla da oynuyorsunuz. Muhakkak düşüşler de olacak. Takım için de çizgimizi korumamız çok önemli ama kötü günümüz muhakkak olacaktır.” Dedi.

Lig başlamadan önce ilk yarı hedefinin 25 puan olduğunu belirten Cihat Arslan’a ilk yarının son 6 maçında hedeflediği puan sorulduğunda Cihat Arslan; “Daha önceden verdiğim röportajlarda da söyledim bu ligde en ciddiye aldığımız takımların Kasımpaşa ve Bursa olduğunu dile getirmiştim. Büyük takımlardan ziyade bu takımlar bizim için önemli ve şuanda bizim önceliğimiz Bursa maçıdır. Biz maç maç gidiyoruz. Ama biz iki büyük takımada (Beşiktaş ve Galatasaray) sorun çıkaracağımızı hissediyorum. “ dedi.

Lig arasında transfer hakkında sorulan soruya; “Takımın gidişatına göre değerlendireceğiz. Sırbistan’da maç izledik. Ama tamamen kendi portföyüm gelişmesi açısından” dedi. 

Karşıyaka ve Göztepe derbisi hatırlatıldığında her iki takımda da görev aldığını dile getiren Cihat Arslan; “Ben her iki takımda da çalıştım. Bu tabloya çok sevindim. Türkiye’nin özlediği tablo çok sevindirici bir şey. Derbiler bunun için var umarım diğer derbilerde de bu şekilde olur.” Dedi.

Cihat Arslan, Göztepe ile yapacakları hazırlık maçında alt yapıdan ziyade maç eksiği olan futbolcuları değerlendireceklerini ve onları izleme fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Alt yapılar hakkında düşüncesini daha önceden TRT’de verdiği bir röportajda alt yapıların Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa çalışması ile düzeleceğini dile getirdiğini söyleyen Cihat Arslan; “Bireysel hiç bir şey olmayacak. Geri kalan hikaye, kim ne söylüyorsa hikaye söylüyor. Şahsi kanaatim bu” dedi.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Basın mensupları ile yaptığı toplantıdan sonra takım ile antrenmana başladı. Takımda kaleci Milan Lukac, Lualua, N’Guemo ve Tolga Ünlü’nün izinli olduğu bildirildi.