Basketbol 1. Liginde mücadele eden Akhisar Belediyespor ligin 2. yarısının ilk maçında evinde  Melikşah Üniversitesi  takımına  87-84 yenildi.

1 ve 2. Çeyrekler de  üstün oynayan ev sahibi Akhisar hakem 3’lüsünün tutarsız düdükleri  seyircileri ve Akhisar  koçunu  adeta çılgına   çevirdi. Müsabaka sonunda basın toplantısında  10 yıldır Akhisar’ın koçluğunu yapan Zafer Aktaş açtı ağzını yumdu gözünü.

İlk yarının son maçında ligin 17. Haftası sonunda  10. Sıradaki   Akhisar ile 12. Sıradaki  Melikşah  müsabakasının  ilk çeyreğini  10 sayı farkla  Akhisar 20-10 önde bitirdi.  2. Çeyrekte  sonunda Akhisar  devreyi  8 sayı farkla   40-32  tamamladı. 3. Çeyrekte konuk Melikşah,   Akhisar’a karşı  13-0 lık  bir fark yakalayıp, aradaki farkı kapadığı gibi son çeyreğe  4 sayı farkla  önde başladı; 59-63. 4. Ve son çeyrekte  özellikle  3. Çeyrekten   başlayarak ters kararlar veren hakem üçlüsü  seyircileri adeta çıldırttı. Genç hakem Tolga Ediz’in önünde olan stepsi görmeyerek, Akhisar aleyhine  faul de verilince, Akhisar’ın adeta galibiyeti elinden alındı. Maçta konuk ekibin 3 sayı farkla galibiyeti ile sona erdi. Müsabaka sonunda  konuk oyunculardan iki oyuncunun seyircileri tahrik etmeleri, bir oyuncunun küfürlü konuşması,  soyunma odasına geç girmeleri güvenlik güçlerinin çabaları ile olaylar büyümesi engellendi. 

10 yıldır Akhisar’ın koçluğunu yapan Zafer Aktaş, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu maçtan sonra basketbol konuşmak çok zor. Ceza kuruluna verilebilirim. Korkmuyorum. Benim üzüntüm  Türk basketbolu ilerlerken, hakemlerimiz  aynı şekilde ayak uyduramıyorlar. 2005 yılından beri  basketbolu nasıl sevdiririz, gençleri ve seyircileri salonlara nasıl çekeriz diye çabalıyoruz. Akhisar’da basketbol için yönetim  tüm bu sevgiyi arttırmak için çaba sarf ediyor. Böyle çalınan  düdükler o güler yüzlü maça gelen gençleri ve çocukları  isyankar yapıyor. Avrupa şampiyonlarında  takımlarımız başarılı oluyor. Ama  düdük çalan hakemimiz  var mı diye düşünmek lazım.  Denizli’de ki maçımızda parkelere su şişeleri atılıyor. Haksız çalınan düdüklerle puanlarımız çalınıyor. Şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Haklısınız gibi sözler ediliyor. Sonuç değişmiyor.” Dedi.