Spor Toto Süper Lig'de üç büyüklerin ardından dördüncü sıraya yerleşerek Avrupa hesapları yapmaya başlayan Akhisar Belediyespor, bu sezon rakip filelere gönderdiği 13 golün 11'ini duran toplardan kazanarak ilginç bir istatistiğe damga vurdu. 13 golün sadece 2'sini organize atakla kaydeden yeşil siyahlı ekip, 4'ünü penaltıdan, 7'sini ise serbest vuruş ya da korner atışından gelen toplarla buldu.

Ligin ilk haftasında Torku Konyaspor deplasmanından 1-1'lik skorla 1 puan söken Akigo'nun tek sayısını bir duran top organizasyonu sonrası Custodio attı. 2'nci haftada Mersin İdmanyurdu'nu ağırlayan Akhisar Belediyespor 2-0 kazandığı müsabakada ilk golü Rodallega ile sonlanan olgun bir atakla kazanırken, ikinci golü penaltıdan Güray kaydetti.

çüncü haftada 2-2 biten Trabzonspor maçında ilk golü penaltıdan Hasan Kabze, ikinci golü yine bir duran top organizasyonunda Rodallega attı. 6'ıncı haftada Gençlerbirliği'ni puansız gönderen Akhisar'ın Rodallega ile kazandığı tek gol duran toptan geldi.

7'nci haftada Fenerbahçe önünde 2-0 geriye düşen yeşil siyahlı ekip Güray'ın penaltısıyla farkı bire indirip, Douglao'nın duran toptan bulduğu golle 2-2'yi yakaladı.

8'inci haftada iç sahada 1-0 kazanılan Eskişehirspor maçında duran toptan gelen golde Rodallega imzası vardı. 9'uncu hafta Çaykur Rizespor'u deplasmanda Güray'ın penaltısı ve Rodallega'nın duran topuyla mağlup eden Akhisar Belediyespor son maçta Antalyaspor'u 2-1 yenerken Rodallega organiza atakla bir gol attı, galibiyeti Douglao'nun duran toptan kaydettiği gol getirdi.

ÖZEL ÇALIŞMA YOK

Akhisar Belediyespor'un penaltılar dışında duran toplardan kazandığı gollerin büyük bölümü Güray'ın kullandığı korner ya da serbest vuruşlardan gelirken, bu organizasyonlarda Rodallega 4, Douglao 2, Custodio ise 1 gol kaydetti. Antrenmanlarda bu konuda özel bir çalışma yapmadıklarını söyleyen Teknik Direktör Cihat Arslan, "Gere